У НАТО показали, яку дадуть відповідь на атаку Путіна: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО показали, яку дадуть відповідь на атаку Путіна: з'явилося відео

У НАТО показали, яку дадуть відповідь на атаку Путіна: з'явилося відео

У НАТО показали, як будуть відповідати на можливі атаки Росії, або інших країн, що мають балістичні ракети.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook НАТО.
У НАТО опублікували відео, в якому показано принцип роботи протиракетної оборони Альянсу. У ролику відзначається, що після того, як буде запущена ракета проти однієї з країн-членів Альянсу, у НАТО є лише одна хвилина на відповідні дії.
Протиракетна оборона НАТО включає в себе супутники, а також радари і ракети-перехоплювачі наземного і морського базування. Після запуску ракети вона відстежується радарами, після чого обчислюється траєкторія її польоту. Потім випускається ракета-перехоплювач з найближчого місця базування.


"Багато країн мають, або намагаються розробити, або придбати балістичні ракети. Поширення цих можливостей не обов'язково означає, що існує безпосередній намір атакувати НАТО, але означає, що Альянс повинен враховувати це в рамках своєї основної місії з колективної оборони", - йдеться в повідомленні Альянсу.
Нагадаємо, в кінці вересня біля кордонів Латвії, що входить до складу Північноатлантичного Альянсу, знову зафіксували проліт літака Військово-морських сил Росії.
У червні винищувачі НАТО в країнах Балтії піднімалися на перехоплення трьох літаків ВПС Росії поблизу кордону Латвії.
У тому ж місяці в Північному морі есмінець королівських ВМС Великобританії за допомогою країн-союзників НАТО перехопив російську субмарину.


Як повідомляв ONLINE.UA,

представники НАТО і Служби безпеки України підписали угоду про охорону інформації з обмеженим доступом

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?