Знаменитий космічний зонд розбився об комету: з'явилося яскраве відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Знаменитий космічний зонд розбився об комету: з'явилося яскраве відео

Знаменитий космічний зонд розбився об комету: з'явилося яскраве відео
Джерело:  online.ua

Дослідницький космічний зонд "Розетта" розбився об поверхню комети Чурюмова-Герасименка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Європейського космічного агентства (ЄКА).
Місія "Розетти" тривала з 2004 року. У момент падіння зонд перебував на відстані 720 млн кілометрів від Землі. Оператори навмисно перестали посилати команди, направивши апарат на зіткнення.
Після падіння антена апарату, яку використовували для зв'язку з Землею, перестала бути спрямованою в одну точку простору і буде обертатися разом з кометою. Через це зв'язок з "Розеттою" став неможливий - на цьому її місія закінчена і її системи вимкнені.
На повну обробку всього масиву даних, зібраного "Розеттою", піде ще кілька років. Завдяки місії зонда і апарату "Філи", що спускається, вчені збагатили свої знання про умови походження комет. Одним з наукових результатів стало спростування гіпотези про те, що вода на Землю була занесена кометами - ізотопний склад частинок водного льоду на кометі кількісно відрізнявся від земного. Дослідники також висунули іншу незвичайну гіпотезу, згідно з якою падіння комет забезпечили Землю запасами благородних газів.
EKA опублікувало останнє фото, яке передав апарат. Відстань до комети на фото становить 1,2 кілометра.


Також експерти за допомогою комп'ютерної графіки змоделювали траєкторію фінального зближення і зіткнення "Розетти" з кометою.


Як повідомляв ONLINE.UA, в США презентували програму заселення Марса людьми: до 2035 року компанія SpaceX планує відправити на іншу планету 1 млн чоловік за 10 тисяч польотів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?