Петренко розповів, коли Україна вийде з лідерів європейського антирейтингу
Категорія
Політика
Дата публікації

Петренко розповів, коли Україна вийде з лідерів європейського антирейтингу

Петренко розповів, коли Україна вийде з лідерів європейського антирейтингу
Джерело:  5 канал

Міністр юстиції Павло Петренко

заявив, що Україна в 2017 році може вийти з лідерів антирейтингу в Європейському суді з прав людини і погасити борги перед українцями, які зверталися в ЄСПЛ.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

5 канал

.


"Виконання Україною зобов'язань перед власними громадянами за рішеннями Європейського суду з прав людини - це ганьба, яку має Україна останні 15 років, коли через популістські закони створювалися зобов'язання перед пільговиками, потім держава ці зобов'язання не виконувала, українці йшли до Європейського суду і отримували рішення. Ми зараз одні з лідерів за кількістю справ у Європейському суді. Ми зараз працюємо над тим, щоб виконати свої зобов'язання за цими справами і прибрати цю кількість (справ - ред.) з Європейського суду", - сказав міністр.


Міністр юстиції зазначив, що в 2017 році є всі шанси погасити борги позивачам Європейського суду.


"У мене є стриманий оптимізм, що в наступному році у нас є всі шанси вийти з справ і скарг, які розглядаються в Європейському суді... Ми проаналізували розміри тих виплат, які були визначені рішеннями національних судів, не були виконані державою і стали підставою для порушення справ в Європейському суді, йдеться про суму близько 400 мільйонів гривень", - заявив він.


"З точки зору репутації держави, з точки зору того, що Україна може вийти з тих антирейтингів в Європейському суді, я думаю, можна піти на те, щоб такі гроші закласти в бюджет. Тим більше що Міністерство юстиції заощадило, завдяки усуненню корупційних схем в закупівлях, 800 мільйонів гривень", - додав Петренко.



Як повідомляв ONLINE.UA,

Павло Петренко заявив, що головною помилкою так званого "закону Савченко", за яким один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі, є його застосування до всіх ув'язнених, в тому числі тих, які вчинили особливо тяжкі злочини

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?