Шалена протидія: в Мін'юсті спантеличені ситуацією в Раді
Категорія
Політика
Дата публікації

Шалена протидія: в Мін'юсті спантеличені ситуацією в Раді

Шалена протидія: в Мін'юсті спантеличені ситуацією в Раді
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції Павло Петренко

спантеличений тим, що народні депутати не хочуть голосувати за закон про спецконфіскацію, розроблений спільно з представниками Єврокомісії та відповідно до європейських стандартів.


Про це Петренко сказав в ефірі "5 каналу", повідомляє ONLINE.UA.


"Коли мова йде про півтора мільярди доларів і про тих людей, які зараз сидять в Москві і вважають, що це їхні гроші, коли мова йде про те, що вони обіцяють політикам і парламенту, ходять чутки, що можна отримати гроші, то депутати не хочуть голосувати. І це страшна реальність. Я не можу говорити про те, що депутатів підкуповують, але виходячи з того, що цілі фракції не голосують за цей закон синхронно, як можна тоді пояснити?", - дивується міністр.


"Я можу офіційно заявити, що той закон, який зараз є в парламенті, він розроблявся Міністерством юстиції, мною особисто, з командою експертів, із залученням європейських експертів з Єврокомісії. Вперше в історії взагалі проект підтримки реформ у сфері юстиції, це той проект, який фактично фінансується Європейською комісією, і вона їм доручила дати висновок на цей законопроект, мало того, що вони давали висновок, вони були залучені до розробки самого законопроекту та вийшли вперше в історії з нами на публічну прес-конференцію, це було 8 вересня поточного року, одразу після оприлюднення висновків, і сказали, що текст закону, який був розроблений, відповідає європейським стандартам: і принципам захисту права власності, і питань змагальності", - пояснив він.


Чиновник також нагадав, що після ухвалення закону про спецконфіскацію в звичному житті простих українців нічого не зміниться, ніхто не буде відбирати у них квартири.


"Ми розвіяли всі міфи, що нібито цей закон без суду відбиратиме якесь майно, ми розвіяли міфи, що цей закон буде стосуватися простих українців, у яких будуть відбирати квартири, це повна брехня, він стосується виключно топ-чиновників і тільки грошових, валютних цінностей, які є на банківських рахунках", - зазначив Петренко.


Також він розповів, які політсили в парламенті проігнорували закон.


"Реально, зараз ми бачимо шалену протидію в парламенті. Сьогодні ми можемо побачити по голосуванню, яке показало, що навіть до порядку денного не було можливості включити ці законопроекти, взагалі не голосувала "Батьківщина" за цей законопроект, за включення до порядку денного, взагалі не голосував Опоблок. У повному складі проголосував "Народний фронт", тому що це один з основних наших законопроектів, які ми просуваємо, проголосувала частково фракція БПП, частково проголосували "Самопоміч" та Радикальна партія", - сказав міністр.


"Але питання в тому, що мова йде не просто про ухвалення закону про спецконфіскацію, наші пропозиції, пропозиція Народного фронту і уряду, полягає в тому, щоб цей закон голосувати з пакетом соціальних законів, щоб 50% коштів, які будуть конфісковані, були спрямовані на соціальні виплати шести мільйонам пенсіонерів, які отримують мінімальні пенсії, і трьом мільйонам вчителів і лікарів, які отримують невисокі заробітні плати. Кожна людина отримає по 1400 гривень. І у мене просто не вкладається в голові цинізм тих депутатів, які не голосують за такі закони, коли мова йде про дев`ять мільйонів українців", - резюмував він.



Як повідомляв ONLINE.UA, у

Верховній Раді на черговому пленарному засіданні 20 жовтня не включили до порядку денного розгляд законопроекту про спеціальну конфіскацію майна, завдяки якому Україна змогла б повернути вкрадені президентом-утікачем Віктором Януковичем кошти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?