Порошенко на переговорах не церемонився з Путіним: з'явилися гучні деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко на переговорах не церемонився з Путіним: з'явилися гучні деталі

Порошенко на переговорах не церемонився з Путіним: з'явилися гучні деталі
Джерело:  news.liga.net

На зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", яка пройшла 19 жовтня в Берліні, президент України Петро Порошенко не церемонився в спілкуванні з главою російської держави Володимиром Путіним.
Про це заявили представники української делегації на переговорах, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛИГА.net.
Видання зазначає, що основна дискусія на переговорах пройшла навколо теми безпеки на Донбасі, оскільки розмова одразу ж зайшла в глухий кут.
"Путін відкидав все, що пропонувала українська сторона. Україна - все, що пропонувала Росія. Пропозиції стосувалися, головним чином, дорожньої карти - української ідеї, яка покликана, з одного боку, чітко прописати терміни виконання Мінських угод, з іншого - прив'язати до Мінська гарантії виконання цих пунктів Росією. Путін робив вигляд, що цього не розуміє і продовжував наполягати на виборах, особливому статусі, амністії - без будь-яких гарантій з боку Москви щодо припинення вогню, виведення військ і передачі кордону під контроль України", - йдеться в повідомленні.
"Давай домовимося, що треба припинити вогонь", - говорила канцлер Німеччини Ангела Меркель Путіну, на що президент РФ відповідав, що це "українська ідея", а значить Москва не стане нічого гарантувати і обіцяти. Таким чином, в якийсь момент канцлер Німеччини стверджувала, що не розуміє, навіщо була організована зустріч лідерів "нормандського формату", якщо відвертої розмови не виходить.
За інформацією джерела, в ході однієї з дискусій Петро Порошенко звернувся до Путіна зі словами: "Знаєте, ні для кого не секрет, скільки вашої зброї і військ на окупованих територіях Донбасу. Для чого ми тут? Щоб ви перестали стріляти ...".
Російський президент став перебивати Порошенка твердженнями про необхідність виконання політичної частини Мінських угод, на що український президент підвищив голос: "Ні, ти просто перестань стріляти!".
Примітно, що в інформації, яку поширюють РосЗМІ, стверджується, що президент України під час зустрічі був невпевнений і розгублений. При цьому джерело в українській делегації заявляє, що Петро Порошенко іноді "втрачав самовладання" в процесі переговорів, але не був розгубленим.
Як повідомляв ONLINE.UA, одне з російських видань публікувало дані про те, що в процесі переговорів Ангела Меркель відводила Петра Порошенка вбік і гаряче його в чомусь переконувала.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?