Парубій став на бік Луценка в гучній справі екс-регіонала
Категорія
Україна
Дата публікації

Парубій став на бік Луценка в гучній справі екс-регіонала

Парубій став на бік Луценка в гучній справі екс-регіонала
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної ради України Андрій Парубій підтримав генерального прокурора Юрія Луценка в питанні можливого звільнення з-під  арешту екс-депутата від Партії регіонів Володимира Медяника, оскільки той на початку російської агресії став на бік України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « УНІАН ».


У коментарі агентству Парубій підкреслив, що в 2014 році на посаді секретаря Ради Національної безпеки і оборони разом з Валентином Наливайченком, який тоді обіймав посаду голови Служби безпеки України, він виїхав до Луганська і вів переговори про умови здачі зброї та звільнення будівлі захопленої бойовиками будівлі СБУ .


«І, власне, коли постало питання про переговори і про майданчик для переговорів, Медяник як депутат-«мажоритарник» від того округу, сам вийшов на контакт зі мною, запропонував свій офіс на переговорах і, фактично, він в той складний для України час визначився і став на сторону України», - заявив Парубій.


«Я чув погрози на його адресу від терористів, але він під час переговорів і під час забезпечення нашої операції в Луганську займав позицію держави Україна», - додав Парубій.


За його словами, Медяник сприяв вивозу журналістки «Громадського ТБ» Анастасії Станко та оператора після їх полону у бойовиків.


«Коли була операція зі звільнення Насті Станко, то Медяник забезпечував технічний виїзд її з окупованої території», - сказав Парубій.


«Я не можу знати всіх справ, які веде прокуратура, і не можу знати всіх нюансів, але з того, що мені відомо, я можу сказати, що Медяник в складний для країни час встав на сторону держави», - резюмував спікер ВР.


Як повідомляв ONLINE.UA, генпрокурор  Юрій Луценко заявив, що екс-нардеп від Партії регіонів і соратник колишнього голови політсили Олександра Єфремова Володимир Медяник найближчим часом вийде з-під арешту, так як у прокуратури немає доказів його провини.


Нагадаємо, 8 серпня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури і заарештував на 2 місяці Медяника. Тоді повідомлялося, що прокуратурою зібрано докази того, що екс-нардеп брав участь в організації та створенні терористичного угруповання ЛНР, метою якої було повалення державного ладу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?