ТОП-8 продуктів, які збережуть молодість шкіри і волосся
Категорія
Краса
Дата публікації

ТОП-8 продуктів, які збережуть молодість шкіри і волосся

ТОП-8 продуктів, які збережуть молодість шкіри і волосся
Джерело:  Домашнє вогнище

Краса шкіри і волосся залежить не тільки від косметичних процедур, але і від харчування.


Lady.ONLINE.UA з посиланням на Goodhouse пропонує вам список продуктів, які забезпечать красу вашому волоссю і шкірі.


ШОКОЛАД


Але тільки шоколад, в якому вміст какао-бобів не нижче 70%. Він багатий на флавоноїди, це рослинні речовини з антиоксидантними властивостями.


У харчуванні


Флавоноїди, якими багаті какао-боби, здатні майже вдвічі поліпшити кровопостачання, доставляючи в епідерміс кисень, вітаміни і мінерали. В результаті активізується оновлення клітин. Вдалося виявити, що у жінок, які щодня випивають по чашці натурального какао, поліпшується щільність шкіри.





У косметичних засобах


А ви знаєте, що кофеїн в какао-бобах стимулює кровопостачання, сприяє зволоженню шкіри і скорочує зморшки, бореться з синцями під очима. А речовина ксантин захищає від руйнування через УФ-випромінювань сполучну тканину, яка забезпечує пружність і гладкість шкіри.


АВОКАДО



Це багатюще джерело ненасичених жирних кислот, цей плід сприяє зволоженню і живленню шкіри і волосся.


У харчуванні


Авокадо багаті міддю, яка необхідна для вироблення колагену, а саме він запобігає появі зморшок. Японським вченим навіть вдалося встановити зв'язок між високим вмістом ненасичених кислот в раціоні і еластичністю шкіри. Не кажучи вже про те, що жирні кислоти особливо корисні для тих, хто хоче тримати вагу під контролем.





У косметичних засобах


Авокадо відмінно живить і зволожує шкіру. Якщо ви віддаєте перевагу натуральній косметиці, вибирайте олію авокадо, з якої роблять маски для шкіри і волосся. А можна розім'яти виделкою стиглий плід і нанести на обличчя або волосся - маска попереджає появу посічених кінчиків.


МЕД


Мед корисно наносити на обличчя в складі домашніх масок. А ласунам рекомендується замінити на пару ложок меду торти і тістечка.


У харчуванні


Чи знаєте ви, що мед виграє у звичайного цукру відразу в декількох позиціях. По-перше, він містить антиоксиданти, які уповільнюють запальні процеси. По-друге, багатий мінералами (серед них марганець і селен), які підтримують здоров'я шкіри. Глюкоза з меду засвоюється не так стрімко, як з цукру. А значить, вдається уникнути стрибків інсуліну і знижується ризик висипань.




У косметичних засобах


Мед часто використовується в косметиці завдяки антибактеріальним, антимікробним і протигрибковим властивостям. Він сприяє загоєнню шкіри після ушкоджень і знижує ймовірність утворення шрамів. Мед додають і в зволожуючі засоби, оскільки він має здатність притягувати і утримувати молекули води, а амінокислоти беруть участь в утворенні захисного бар'єру шкіри. Іншими словами, мед одночасно утримує вологу всередині і не пропускає шкідливі речовини всередину.


ТОМАТИ


Томати яскравим забарвленням зобов'язані лікопіну - пігменту, який надає шкірі сяючого вигляду.


У харчуванні


Плоди червоного кольору (томати, червоний перець, кавуни) стимулюють синтез колагену. Завдяки цьому поліпшується колір обличчя.







У косметичних засобах


Лікопін поглинає вільні радикали, які стають причиною руйнування шкіри. І може навіть попереджати розвиток раку шкіри.


СОЯ


Ви теж боїтеся сої в складі продуктів, тому що «соя — це ГМО, а - ГМО це шкідливо»? Насправді шкода від модифікованих продуктів науково не доведена, а користь сої для організму незаперечна. Включайте в раціон тофу, соєве молоко і боби едамаме.


У харчуванні


Перше, що потрібно зробити, якщо ви хочете виглядати молодшою, це подбати про зволоження. У сої містяться ізофлавони. Ці речовини відносяться до групи фітоестрогенів і благотворно впливають на зволоженість шкіри. Крім того, ізофлавони стимулюють вироблення колагену і еластину, які відповідають за пружність шкіри.




У косметичних засобах


У кого на шкірі бувають пігментні плями, ті знають, як непросто від них позбутися. Засоби, в складі яких є соя, можуть запобігти появі пігментних плям. Справа в тому, що соя містить особливі білки (інгібітори протеїназ). Вони контролюють секрецію пігменту, і плями не формуються.


ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ


Антиоксиданти роблять цей напій дивно корисним для шкіри - він уповільнює запальні процеси і допомагає утримувати вологу.


У харчуванні


В американському дослідженні з'ясувалося, що жінки, які щодня п'ють зелений чай, на 25% знижують шкідливий вплив УФ-випромінювань.




У косметичних засобах


Засіб з зеленим чаєм допоможе впоратися з сонячними опіками. Чай часто стає інгредієнтом для антивікових засобів, оскільки уповільнює запальні процеси.


ЙОГУРТ


Головне достоїнство кисломолочних продуктів - корисні бактерії пробіотики. Вибирайте «живі» йогурти, в складі яких є активні культури.


У харчуванні


Коли в травному тракті порушується мікрофлора (наприклад, через стрес або неправильного харчування), це відразу позначається на шкірі: з'являються роздратування і почервоніння. Кращий спосіб нормалізувати травлення і заодно поліпшити стан шкіри - кожен день з'їдайте баночку йогурту.





У косметичних засобах


Йогурт часто використовують в засобах для проблемної шкіри: при місцевому застосуванні пробіотики можуть знищувати мікроорганізми, які викликають появу акне.


ГРАНАТ


Зернятка граната багаті антиоксидантами, які покращують циркуляцію крові. Результат - гарний колір обличчя і гладка шкіра.


У харчуванні


Це одне з кращих джерел вітаміну С, а саме він відіграє вирішальну роль в оновленні клітин шкіри. Вченим навіть вдалося довести, що жінки, які їдять багато овочів і фруктів, багатих вітаміном С, рідше страждають від сухості шкіри, а зморшки у них з'являються пізніше, ніж у ровесниць.





У косметичних засобах


Антивікові креми, в складі яких є гранат, вважаються одними з найбільш ефективних, і теж завдяки антиоксидантам. Такі засоби захищають шкіру від пошкоджень, викликаних ультрафіолетовим випромінюванням, і стимулюють синтез колагену. Результат - менше зморшок і пігментних плям.


Раніше ми писали про 7 продуктів, які очистять ваш організм краще, ніж будь-які ліки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?