Хакерські війни Росії і США: стало відомо про новий інцидент
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакерські війни Росії і США: стало відомо про новий інцидент

Хакерські війни Росії і США: стало відомо про новий інцидент
Джерело:  online.ua

Хакер з США, який називає себе The Jester ("Шут"), повідомив про злом сайту міністерства закордонних справ Росії у відповідь на  хакерські атаки Кремля  на американські об'єкти.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.


21 жовтня американський провайдер Dyn повідомив про масову DDoS-атаку, через яку стали недоступними такі сервіси як Twitter, Amazon, Spotify, Ebay, Netflix, Airbnb.


За словами «Шута», тоді ж, в п'ятницю 21 жовтня, він зламав сайт МЗС Росії.


"Товариші! Ми перериваємо програму мовлення сайту МЗС РФ для важливого повідомлення! Припиніть. Ви можете зневажати народи навколо вас, але це - Америка. Тут ніхто не вражений", - написав хакер на сайті МЗС РФ.


При цьому в п'ятницю в російському МЗС ніяких заяв з приводу злому хакерами не робили.


У неділю, 23 жовтня, представник російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова повідомила, що сайт МЗС Росії, про злом американським хакером якого повідомив телеканал CNN, працював і працює в штатному режимі.


За її словами, мова йде про старий сайті, який вже давно не використовується.


"Фахівці розбираються, що це було. Якщо встановлять, що мав місце злом, хай і не працюючего ресурсу, американцями, приємного мало, тому що або введено в дію кібермашіну руйнування, про яку говорили Байден (віце-президент США - Ред.) і Макфол (екс-посол США в Росії - Ред.), або ця пекельна провокаційна виборча кампанія в Штатах завела людей до такого стану, що вони починають трощити все на своєму шляху", - написала Захарова в своєму Facebook.


Як повідомляв ONLINE.UA,  як відповідь на хакерські атаки Росії на політичні організації в США рахунки президента РФ Володимира Путіна і його оточення можуть бути розкриті, заявив аналітик Фонду захисту демократій Борис Зільберман.


Раніше  віце-президент США Джо Байден у зв'язку з атаками російських хакерів на політичні організації США пригрозив Кремлю "відчутними наслідками".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?