На Донбасі знайшли дуже проукраїнське місто, мешканці якого проти Путіна
Категорія
Події
Дата публікації

На Донбасі знайшли дуже проукраїнське місто, мешканці якого проти Путіна

На Донбасі знайшли дуже проукраїнське місто, мешканці якого проти Путіна
Джерело:  online.ua

У Маріуполі Донецької області живуть дуже патріотичні люди, які розуміють, чим насправді є «руський мир», який приніс  війну на Донбас, і не підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив комбат 8 окремого батальйону Добровольчої української армії "Аратта" Андрій Гергерт (позивний "Червень").


За його словами, в зоні АТО він знаходиться з 2014 року.


«Коли почалася істерія навколо того, що російські війська підуть на Маріуполь, що вони будуть прориватися на Бердянськ, прорубувати "коридор" на Крим - ми з друзями розмовляли з Ярошем (в 2014 році - лідером« Правого сектора »- Ред.). Попросили, щоб нам дали шанс реалізувати свої можливості на Маріупольщині. Він дав згоду. І 22 листопада 2014 року ми приїхали до Маріуполя», - розповів боєць.


«З чого починали?», - запитав журналіст. «Так прикольно все! Ми зайшли в місто як цивільні, вислухали думки людей місцевих про Україну, про "Правий сектор", в якому в той час були. Зробили власні висновки про їхній свідомості, про те, наскільки вони готові воювати, наскільки готові оборонятися від російської агресії ...», - розповів Гергерт.


«Після всіх страшилок, які гуляли про українських націоналістів в східних регіонах?», - уточнив журналіст ONLINE.UA.


«Насправді, в Маріуполі живуть дуже патріотичні люди. Місто кардинально змінилося на сьогоднішній день. Ось ми з вами спілкуємося в День захисника Вітчизни, то наші хлопці в ці дні - просто на розрив. Весь підрозділ практично просто виступає в школах, на підприємствах, вітаючи Україну, вітаючи колективи з цим святом. Нас всюди запрошують. Скрізь раді бачити», - розповів боєць.


«Люди в Маріуполі відчувають, що таке війна. Що таке той так званий "руський мир", який на них рухається. Більшість з них мають родичів, друзів в Донецьку, Луганську. Вони з ними підтримують зв'язок - тому бачать різницю», - розповів Гергерт.


«І хоча влада на сьогоднішній день робить мало, точніше, недостатньо ефективних кроків для того, щоб прискорити нашу загальну перемогу - але на низах самі люди розуміють різницю, відчувають її. І ми дуже добре з ними спілкуємося. І відповідаємо на будь-які їх, нехай навіть дуже незручні, питання», - додав боєць.


Повний  текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Росіяни на Донбасі мріють, як будуть грабувати Маріуполь - комбат Української добровольчої армії

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?