Порошенко про Донбас і розмову з Путіним: з'явилося повне відео інтерв'ю
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко про Донбас і розмову з Путіним: з'явилося повне відео інтерв'ю

Порошенко про Донбас і розмову з Путіним: з'явилося повне відео інтерв'ю

У мережі з'явилося повне відео інтерв'ю президента Петра Порошенка українським телеканалам, в якому він розповів про можливі вибори на окупованому Донбасі, і  про що говорив у Берліні на зустрічі "нормандської четвірки" з російським лідером Володимиром Путіним.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря глави держави Святослава Цеголко.
Президент розповів, про що йшла мова на зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні. Зокрема, Порошенко прокоментував чутки про те, що він кричав на Путіна.
"Я під час переговорів голос ніколи не підвищую. Але з проханням припинити стріляти я дійсно звернувся до Путіна", - сказав він.
Відповідаючи на питання журналістів, коли все ж можуть відбутися вибори на окупованій території Донбасу Порошенко заявив, що їх проведення повинен підтримати український парламент.
"На сьогоднішній день ми маємо пропозиції України по "дорожній карті", де ми чітко зазначили, що пакет з безпеки повинен передувати пакету політичному... Спочатку треба створити умови в частині безпеки, виконати частину домовленостей з безпеки: забезпечити припинення вогню, відведення, функціонування і доступ ОБСЄ, в тому числі й до кордону, забезпечити технічну перевірку, звільнення заручників і багато іншого, і тільки після цього ставити питання про прийняття законодавства про вибори", - повідомив президент.
За його словами, зараз на окупованих територіях Донбасу присутня велика кількість російських військових, військової техніки й відсутні умови для проведення виборчого процесу.
"Саме тому на першому етапі, етапі до виборів, ми повинні отримати контроль над кордоном з боку збройної місії ОБСЄ. Це записано в Мінську, я це завжди підкреслював... На другий день після виборів ми повинні забезпечити взяття під контроль українськими військовими кордону. Це вже зараз в Мінську, і це повинно бути в "дорожній карті" з чіткою датою і з чіткою відповідальністю", - зазначив глава держави.


Як повідомляв ONLINE.UA, на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", яка пройшла 19 жовтня в Берліні, Порошенко не церемонився в спілкуванні з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?