Країна Євросоюзу прямо заявила про військову загрозу Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

Країна Євросоюзу прямо заявила про військову загрозу Кремля

Країна Євросоюзу прямо заявила про військову загрозу Кремля

Польща, яка є членом Європейського Союзу, заявила, що Росія є джерелом сьогоднішньої військової загрози для Європи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Польща.
"Кремль - це джерело сьогоднішньої військової загрози для Європи", - сказав міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич, виступаючи на відкритті навчального року у Вищій школі громадської та медійної культури в Торуні.
Глава оборонного відомства висловив впевненість, що рішення саміту НАТО у Варшаві має історичне значення для Центральної та Східної Європи, оскільки вже не Росія вирішує які війська мають право перебувати на території Польщі.
Мацеревіч також зазначив, що "мета дій Росії - відновити домінування над Польщею".
"Зміна в країні випромінює вплив на геополітичну ситуацію всього світу, а світ і наші союзники побачили, що поляки хочуть захищати свою незалежність і свободу. Повернулася здатність вилучення з польського потенціалу справжніх сил", - підкреслив він.
Звертаючись до студентів, Мацеревіч заявив, що в нинішні часи інформаційна війна, боротьба за свідомість є ключовими для перемоги або поразки, виживання та розвитку народу або його знищення. Тому, важливим фактором безпеки є система міжнародних союзів. Серед важливих справ, міністр також назвав аспект, пов'язаний з кібер-загрозою і гібридною агресією.
Як повідомляв ONLINE.UA, глава Міноборони Польщі  Антоні Мацеревич заявив, що вертольотоносці «Містраль», які Єгипет закупив у Франції, були перепродані Росії за ціною в $1.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?