Деканоїдзе зобов'язали говорити українською: з'явилися відео та реакція глави поліції
Категорія
Україна
Дата публікації

Деканоїдзе зобов'язали говорити українською: з'явилися відео та реакція глави поліції

Деканоїдзе зобов'язали говорити українською: з'явилися відео та реакція глави поліції
Джерело:  online.ua

Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав міністерство внутрішніх справ повторно розглянути позов відомого активіста в питаннях української мови Святослава Літинського до глави Національної поліції Хатії Деканоїдзе з приводу порушення нею мовного законодавства.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Літинського.
«7 березня я звертався в МВС з проханням провести службове розслідування за фактом невикористання Деканоїдзе української мови, оскільки державні службовці та чиновники зобов'язані використовувати державну мову, а також притягти її до дисциплінарної відповідальності. Вони цього не зробили. До суду подав 24 травня, оскільки вважаю їх дії неправомірними», - раніше розповів ZAXID.NET Святослав Літинський.
«Суд обіцяв розглянути скаргу», - написав Літинський в соцмережі.
Водночас Деканоїдзе запевняє, що вчить українську мову. Так вона прокоментувала в ефірі "112 Україна" рішення суду, яким МВС змушують притягти її до відповідальності за невикористання української мови в своїй службовій діяльності.
"Хочу сказати від душі: мені приємно, що є такі патріоти, які реально борються за прекрасну українську мову. На жаль, у мене дуже мало часу, щоб ретельно займатися. Але я вчу, читаю... Мені б дуже хотілося розмовляти українською мовою", - сказала глава Нацполіції.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе заявила, що готує спільно з Міністерством внутрішніх справ ряд змін, які посилять закон України про Національну поліцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?