Стало відомо, хто з українців має право на безоплатну правову допомогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, хто з українців має право на безоплатну правову допомогу

Стало відомо, хто з українців має право на безоплатну правову допомогу
Джерело:  online.ua

Міністр юстиції  Павло Петренко  в ході онлайн-конференції на його сторінці в Facebook розповів, де українці можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу, і які категорії громадян можуть на неї розраховувати.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Петренка.


«На сьогоднішній день працює 550 центрів безоплатної правової допомоги. Це 24 регіональні центри, які працюють в кожній області, це 97 міських центрів, які працюють по першій хвилі, яку ми відкрили в минулому році в великих містах обласного значення, і більше 400 центрів безоплатної правової допомоги, які ми відкрили з 1 вересня фактично в кожному маленькому районному центрі, в містечку, в селі міського типу зараз працюють так само центри безоплатної правової допомоги», - розповів Петренко.


«Тільки там за короткий термін, буквально більше місяця, більше 40 тисяч українських громадян звернулися вже в нові 400 центрів безоплатної правової допомоги», - продовжив глава Мін'юсту.


«Хто має право на безкоштовну допомогу? Ми маємо таку філософію, що кожна людина, яка звертається в центр безоплатної правової допомоги, отримує безкоштовну консультацію. Такі категорії громадян як пенсіонери, як інваліди, як учасники АТО, як сім'ї загиблих учасників АТО, як ті люди, які мають дохід менше прожиткового мінімуму, як діти-сироти, вони мають право на безкоштовне представництво адвокатами у всіх справах їхніх інтересів за відповідними їх запитам», - сказав Петренко.


«Також у всіх кримінальних справах, всіх без винятку кримінальних справах, ми надаємо безкоштовно адвоката людині, якого затримано, за яким є кримінальне провадження, якщо у нього немає можливості найняти свого адвоката», - сказав міністр.


«Тому саме в цих категоріях справ такі послуги є безкоштовними, тільки за минулий рік більше 200 тисяч українських громадян отримали безкоштовні послуги адвокатів. Ми працюємо з п'яти тисячами адвокатів, це високопрофесійні фахівці, які по всій країні надають вам допомогу», - додав Петренко.


«Тому, прошу, звертайтеся до найближчого центру безоплатної правової допомоги, ви точно отримаєте безкоштовну консультацію, якщо вам потрібна безкоштовна допомога адвоката, ви підпадаєте під ті критерії, які я озвучив, ви отримаєте адвоката, який представлятиме ваші інтереси в суді абсолютно без грошових коштів», - пообіцяв міністр.



Як повідомляв ONLINE.UA, в ході онлайн-конференції Петренко також заявив, що до кінця 2016 року на засіданні Кабінету міністрів буде представлена концепція реформи судових експертиз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?