У Путіна прокоментували гучний виступ російського актора
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна прокоментували гучний виступ російського актора

У Путіна прокоментували гучний виступ російського актора
Джерело:  BBC

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував жорсткий виступ російського актора і режисера Костянтина Райкіна про цензуру в мистецтві.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Нагадаємо, Райкін сказав, що влада не повинна робити вигляд, що бореться за моральність і мораль в мистецтві.
"Коли сечею обливають фотографії - це що, боротьба за моральність, чи що? Взагалі не треба громадським організаціям боротися за моральність в мистецтві. Мистецтво має досить фільтрів з режисерів, художніх керівників, критиків, душі самого художника. Це носії моральності. Не треба робити вид, що влада - це єдиний носій моральності і моралі. Це не так", - заявив актор.
Пєсков в свою чергу зазначив, що якщо держава виділяє на той чи інший твір гроші, то має повне право "позначити" його тематику.
"Природно, якщо держава дає гроші на ту чи іншу постановку, держава має право позначити ту чи іншу тему, держава замовляє твори мистецтва на ту чи іншу тему", - сказав прес-секретар Путіна.
При цьому обмеження щодо інших творів Пєсков пояснив боротьбою з "екстремізмом" і "образою почуттів віруючих".
"Що стосується творів, які народжуються без участі державних грошей, то тут головне - не порушувати положення чинного законодавства. Мається на увазі боротьба з екстремізмом, провокування ворожнечі на релігійному чи іншому грунті", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явилося відео виступу Райкіна, який розкритикував сучасну Росію і її реалії в контексті політики президента РФ Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?