Стало відомо про успіх України у важливому рейтингу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо про успіх України у важливому рейтингу

Стало відомо про успіх України у важливому рейтингу

У новому рейтингу Світового банку Doing Business-2017, який враховує легкість ведення бізнесу в кожній конкретній країні, Україна піднялася на три позиції і зайняла 80-е місце.
Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook чиновника.
«Щойно був оприлюднений рейтинг Світового банку щодо легкості ведення бізнесу Doing Business 2017. Україна в ньому піднялася на 3 позиції і посіла 80 місце», — написав він.
Міністр визнав, що «з одного боку, зростання позицій нашої країни не настільки значний, як ми того очікували, але вкрай важливим є те, що майже всі введені Мін'юстом ініціативи були враховані у свіжому рейтингу».
«Більше того, саме наші новації вже третій рік поспіль забезпечують стабільне зростання позиції України в списку країн з найбільш сприятливими умовами для інвестицій», — підкреслив він.
За словами Петренка, «прийняття Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань» дало можливість Україні піднятися за показником «Реєстрація бізнесу» з 30 на 20 місце», а новація «у вікні «Забезпечення виконання контрактів» сприяла зростанню з 98 на 81 місце».



Зазначимо, що за даними Світового банку, у сфері легкості започаткування ведення бізнесу Україна посіла 30-е місце з 189. Україні вдалося скоротити час, необхідний для реєстрації платників ПДВ, був також скасований збір за реєстрацію бізнесу.


У сфері оподаткування Україна піднялася з 107-го до 84-го місця, у сфері захисту інвесторів Україна піднялася на 18 сходинок, у позиції "забезпечення виконання контрактів" – на 17 сходинок.


Крім того, наша країна піднялася з 185-го на 137 місце за показником доступності електроенергії: на сьогодні підключення бізнесу до електромереж займає 263 дні.


Водночас, Україна опустилася з 43-ї на 98 позицію за показником забезпечення виконання контрактів, а за показником отримання дозволу на будівництво – з 70 на 140.


За підрахунками експертів Світового банку, один пункт у рейтингу Doing Business, приносить державі до 600 млн доларів інвестицій.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  Павло Петренко розповів про зміни у судовій системі України, які дозволять українцям отримати по-справжньому якісну судову владу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?