У Кабміні збирають будь-який компромат на російських окупантів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні збирають будь-який компромат на російських окупантів

У Кабміні збирають будь-який компромат на російських окупантів
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції готове підтримувати всі ініціативи, які дадуть можливість зібрати якомога більше доказів порушень з боку Росії прав людини і норм міжнародного права в окупованому Криму і на сході України, заявив заступник міністра юстиції Антон Янчук.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.
Як повідомляється, про це Янчук сказав під час круглого столу, на якому презентували Центр документування Української Гельсінської спілки з прав людини - уніфіковану базу даних про порушення прав людини в зоні конфлікту.
"Для всіх нас є безперечним факт, що Російська Федерація порушує норми міжнародного права, порушує права людини в окупованому Криму і на сході України. Однак в міжнародних юрисдикційних органах всі ці обставини потребують належних та допустимих доказах. Тому питання документування цих обставин, їх систематизація і аналіз в єдиній базі даних є надзвичайно важливими для всіх міжнародних процесів проти Росії, які зараз розпочато Україною, а також тих, які будуть розпочаті в майбутньому", - повідомив заступник міністра.
Він зазначив, що Міністерство юстиції буде використовувати інформацію запущеної бази даних у справах проти Росії в Європейському суді з прав людини.
"Також дані, які містить представлена ​​база даних, стануть важливими аргументами в ході переговорів з Росією про порушення останньої Конвенції ООН про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції ООН про боротьбу з расовою дискримінацією. Це ті треки, де представлена ​​база даних буде надзвичайно корисною", - підкреслив Янчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?