Посли "Великої сімки" написали Порошенкові лист з докорами
Категорія
Політика
Дата публікації

Посли "Великої сімки" написали Порошенкові лист з докорами

Посли "Великої сімки" написали Порошенкові лист з докорами

Посли країн "Великої сімки" та глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі надіслали президенту України Петру Порошенку лист з попередженням щодо ослаблення  системи електронного декларування.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".


Лист датований 25 жовтня і в ньому йдеться про небезпечні законодавчі ініціативи, які можуть підірвати попередні зусилля по боротьбі з корупцією.


"Ми спостерігаємо, що протягом останніх тижнів кілька законодавчих ініціатив несуть загрозу цій важливій антикорупційній системі (електронних декларацій - ред.) і реформам на порядку денному, - йдеться в тексті листа. - Зокрема, деякі законопроекти, якщо будуть прийняті, зможуть послабити систему електронних декларацій і згорнути правомочність НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дослідженні і веденні справ про корупцію високого рівня".


Крім іншого, в листі посли закликали вжити необхідних заходів для усунення технічних збоїв в роботі системи електронних декларацій.


Відзначимо, що термін подачі електронних декларацій закінчується 30 жовтня, в зв'язку з чим Національне агентство з питань запобігання корупції перейшло на цілодобовий режим роботи


Як повідомляв ONLINE.UA, в  НАЗК не продовжуватимуть терміни подачі е-декларацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?