Соратник Януковича на допиті розповів про найстрашніші дні Майдану: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Соратник Януковича на допиті розповів про найстрашніші дні Майдану: з'явилося відео

Соратник Януковича на допиті розповів про найстрашніші дні Майдану: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Колишній командувач Внутрішніх військ МВС України, соратник утікача-екс-президента України Віктора Януковича Станіслав Шуляк під час допиту у справі "беркутівців" розповів, що у протестувальників на Майдані могла бути вогнепальна зброа і запевнив, що не знає, ким були люди, що розстрілювали беззбройних активістів.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
"Доповідей про застосування вогнепальної зброї особовим складом Внутрішніх військ не надходило", - розповів він під час допиту.
Також він додав, що не знає, хто застосовував зброю проти учасників Майдану 20 лютого: "Мені такі факти невідомі".
Шуляк запевнив, що безпосереднім очевидцем він не був, тільки "дивився відеосюжети", передає Українська правда.
"Я не можу сказати про приналежність цих людей, які вели вогонь, я не маю зараз для цього достатньої інформації", - розповів колишній командувач, відповідаючи на питання про ідентифікацію людей в чорному, які стріляли на Інститутській.


"Оперативне зведення по МВС вказувало, що, можливо, у протестуючих є вогнепальна зброя", - сказав він під час допиту, передає РБК-Україна.
Також він додав, що під час розстрілу протестувальників на Інститутській 19 лютого "вогонь вівся з верхніх поверхів готелю "Україна".

Читайте також: Доп ит Януковича: онлайн-трансляція, фото і відео
«Після того, як відбувався постріл, в цьому вікні більше ніхто не з'являвся, що не давало можливості вести спостереження», - заявив екс-командуючий.
Крім того, Шуляк зізнався, що в Жовтневому палаці базувалася частина Внутрішніх військ - там було місце для відпочинку і надання медичної допомоги.
Він розповів також і про те, що під час стрілянини на Майдані перебував у будівлі Головного управління МВС: "20-го числа я з самого ранку знаходився в управлінні главку, з 19-го на 20-е я з розташування Головного управління не йшов, я перебував там на місці», - передає 112.ua.
«Після надходження доповіді про стрілянину на Майдані і завдання поранень особового складу ВВ і після віддачі мною команди на відхід з Майдану на рубіж перехресть вулиць Ольгинської та Інститутської я прийняв рішення про переміщення командного пункту з Головного управління ближче до розташування військ, які виконували безпосередньо завдання в центрі Києва», - повідомив екс-командувач.
Читайте також: Янукович зробив "відверте" зізнання про беркутівців на Майдані
За його словами, «цим місцем було одне з приміщень, що знаходиться на території Адміністрації президента, де був закритий зв'язок, і я міг мати повністю можливість управління військами. Прибув я туди десь в районі 10 години».
«Цілий день я перебував там, звідти велося управління військами. Я приймав доповіді, віддавав розпорядження, перебуваючи на цьому передовому командному пункті. Увечері я відбув назад до Головного управління, це було пізно ввечері, десь в районі години ночі ", - розповів Шуляк, додавши, що 20 лютого інформацію щодо подій, що відбуваються на Майдані, він отримував за допомогою чергового зв'язку, а також зі щоденного ранкового зведення від МВС.
Як повідомляв ONLINE.UA, Шуляк розповів про своє рішення направити в район Майдану загін спецназу «Омега», який з вогнепальною зброєю був у тилу загонів Внутрішніх військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?