Порошенко і президент Польщі жорстко пройшлися по Єврокомісії: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко і президент Польщі жорстко пройшлися по Єврокомісії: опубліковано відео

Порошенко і президент Польщі жорстко пройшлися по Єврокомісії: опубліковано відео
Джерело:  president.gov.ua

Рішення Європейської комісії щодо сухопутного продовження газопроводу «Північний потік» заохочує прихильників Росії в Євросоюзі і дозволяє "Газпрому" маніпулювати цінами на газ, завдаючи збитків Україні.
Про це йдеться у Спільній заяві президента України Петра Порошенка і польського лідера Анджея Дуди, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу глави держави.
"Україна і Республіка Польща були вражені рішенням Європейської Комісії від 28 жовтня, яке відкриває можливість для "Газпрому" збільшити обсяги поставок газу в Європу в обхід України", - заявили лідери двох країн.
Президенти звернулися до Єврокомісії з закликом переглянути рішення, яке відкриває "Газпрому" можливість збільшити обсяги поставок газу в Європу в обхід України.
Читайте також: Укра їна висунула Росії вимогу щодо грошей
"Рішення суперечить санкційній політиці ЄС, оскільки стимулює додаткові грошові надходження в Росію, одночасно обмежуючи прибуток України від транзиту газу. Ми вважаємо, що це рішення має бути переглянуте, хоча і розуміємо, яким складним і болючим кроком це може бути", - йдеться в документі.
Президенти також відзначили, що це рішення порушує положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
"Воно (рішення ЄК - Ред.) поглибить поляризацію дискусій на інші теми, оскільки заохочуватиме прихильників Росії в державах-членах і інститутах ЄС. Воно порушить конкуренцію, оскільки додатково зміцнить переваги Росії: ринкові позиції "Газпрому", найбільш домінуючого гравця на ринку; можливості "Газпрому" маніпулювати цінами на газ для окремих країн; транзитний маршрут і джерело поставок газу", - йдеться в заяві президентів.
Заяву про газопровід дивіться з 4-ї хвилини:


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко зробив гучну заяву про умови збереження незалежності країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?