Українські ракети могли "потрапити" в Путіна: з'явилася цікава версія
Категорія
Політика
Дата публікації

Українські ракети могли "потрапити" в Путіна: з'явилася цікава версія

Українські ракети могли "потрапити" в Путіна: з'явилася цікава версія
Джерело:  online.ua

Політичний експерт Євген Магда вважає, що  ракетні стрільби України в повітряному просторі окупованого Росією Криму  не випадково були проведені в один час з посланням президента Росії Володимира Путіна Федеральним зборам РФ.


Таку думку він висловив в статті на ONLINE.UA.


"Хронологія подій дозволяє стверджувати, що вчення в даному випадку були тільки елементом військово-політичної гри офіційного Києва. Швидше за все, вони не випадково співпали з президентським посланням Володимира Путіна Федеральним зборам РФ", - зазначив Магда.


Він нагадав, що  президент РФ в щорічному посланні говорив про внутрішньоросійські проблеми, ні слова не сказав про Україну і майже не згадував країни Євросоюзу.


"Зате зробив кілька реверансів на адресу Індії і Китаю і розповів про надії на поліпшення відносин зі Сполученими Штатами після інавгурації Дональда Трампа. Ось на цьому факті варто зупинитися докладніше: Кремль після обрання Дональда Трампа практично не приховує своїх надій на потепління відносин з Вашингтоном. Чекати залишилося всього півтора місяці, але Трамп поки не дав підстав розраховувати на зближення США з Росією, скоріше, навпаки: анонсовані призначення в його адміністрації не дають РФ приводів для оптимізму, - написав політичний експерт. - Але Путіну доводиться чекати вступу 45-го американського президента на посаду, щоб остаточно визначитися зі своєю позицією у відносинах з найпотужнішою державою світу. Оновлена ​​Концепція зовнішньої політики Російської Федерації, як і раніше просякнута негативним ставленням до Штатів, з якими в Кремлі розраховують досягти взаєморозуміння в справі поділу впливу на світ".


"При цьому в історичній ретроспективі республіканці традиційно були більш жорсткими у своїй зовнішній політиці. Украіна має не менше ніж півтора місяці для більш чіткого визначення своїх зовнішньополітичних інтересів і демонстрації зацікавленості в розвитку співробітництва з США. В цьому аспекті прагматичні представники Трампа вірять переважно справам, тому випробування зенітних ракет разом з початком зведення вежі для забезпечення телевізійного мовлення на Крим виглядають ознаками усвідомлення українським керівництвом необхідності асиметричної відповіді на гібридну російську агресію", - резюмував Євген Магда.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Ракетами по Путіну: нова тактика Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?