У Мін'юсті розповіли, як допомагають будувати відкрите суспільство
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті розповіли, як допомагають будувати відкрите суспільство

У Мін'юсті розповіли, як допомагають будувати відкрите суспільство
Джерело:  online.ua

На урядовому порталі оприлюднено План дій з впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд" в 2016-2018 роках; відповідно до плану, на Мін'юст покладено ряд завдань.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку глави відомства Павла Петренка в Facebook.
За його словами, зокрема, мова йде про забезпечення децентралізації повноважень, передачу послуг та інтеграцію базових адміністративних послуг в ЦНАП (центри надання адміністративних послуг - ред.), а також проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи про діяльність центрів адмінпослуг.
"Ми вже децентралізували і демонополізували наші адмінпослуги, що стосуються реєстрації майна та бізнесу. Ми підключили до реєстрів і провели навчання для представників місцевих органів влади, нотаріусів та співробітників акредитованих суб'єктів, які зараз успішно обслуговують громадян. До нашого реєстру нерухомості зараз вже підключені 1159 місцевих органів влади, майже 6500 нотаріусів і 137 акредитованих суб'єктів. У реєстрі бізнесу - 786 місцевих органів влади, 5800 нотаріусів і 74 акредитованих суб'єктів", - відповів він.
Читайте також: М іністр юстиції розповів про боротьбу за повернення вкрадених з України грошей

За його словами, Мін'юст в найближчі 2 роки в рамках напряму "Впровадження надання адміністративних послуг в електронній формі" повинен забезпечити впровадження сучасних засобів електронної ідентифікації фізичних і юридичних осіб.
"За цим напрямком іншим органам поставлено завдання впровадити електронні послуги. Ми вже провели таку роботу, і нашими онлайн-послугами зараз користуються мільйони українців. Ми готові допомогти іншим органам влади і поділитися досвідом щодо впровадження електронних сервісів", - розповів міністр .
Ще одним напрямком, яким займатиметься Міністерство юстиції, є розробка законопроекту "Про публічні консультації", зазначив Петренко. Цей документ повинен врегулювати питання проведення органами державної влади консультацій з громадськістю.
"Ініціатива "Партнерство "Відкритий Уряд" - це реальний шанс наблизити державні органи влади до громадян, зробити їх більш відкритими і зрозумілими. Відкритість і прозорість в нашій роботі - це той шлях, який ми обрали, і яким ми йдемо вже майже 3 роки. Тільки так ми побудуємо суспільство, жити в якому буде комфортно кожному громадянину", - додав Петренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?