У Путіна озвучили ультиматум Україні щодо Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

У Путіна озвучили ультиматум Україні щодо Донбасу

У Путіна озвучили ультиматум Україні щодо Донбасу

Представник Росії, яку очолює президент Володимир Путін, в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов наполягає на тому, що конфлікт може бути вирішений тільки шляхом внесення змін до Конституції України, зокрема надання особливого статусу окупованим територіям.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.
На його думку, надання особливого статусу окремим регіонам Донбасу дозволить затвердити "міцний мир".
"У випадку з Донбасом мова йде, в першу чергу, про набуття чинності законом про особливий статус відповідних територій", - заявив Гризлов.
Вступ в силу цього закону, на думку Гризлова, має здійснитися на основі виконання так званої "формули Штайнмайєра".
Нагадаємо, "Формула Штайнмайєра", розроблена главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, полягає в тому, щоб закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" тимчасово вступив в силу в день місцевих виборів на Донбасі. А після опублікування експертами місії ОБСЄ звіту із підтвердженням факт проведення демократичних виборів цього закону мав би знайти постійну дію.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі запропонували оригінальне рішення в контексті надання Україною "особливого статусу" окупованому Донбасу: провести вибори за українськими законами, закрити кордон з Росією і створити "особливий бюджет" для так званих ДНР и ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?