В Одесі зі стріляниною затримана небезпечна банда: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі зі стріляниною затримана небезпечна банда: з'явилися фото і відео

В Одесі зі стріляниною затримана небезпечна банда: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

В Одесі поліцейським довелося стріляти по колесах автомобіля підозрюваних в скоєнні ряду пограбувань і розбійних нападів, в результаті зловмисники були затримані правоохоронцями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції України.
«При спробі перевірити документи осіб, схожих на розшукуваних грабіжників, водій автомобіля, на якому вони пересувалися, скоїв наїзд на поліцейських», - сказано в повідомленні.
«Двоє співробітників карного розшуку отримали тілесні ушкодження. В результаті, як крайній захід, для зупинки транспортного засобу правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю», - продовжили в поліції.
У відомстві зазначають, що 5 грудня на спецлінію «102» надійшло повідомлення, про те, що біля ТЦ «Нова Лінія» на автодорозі «Одеса-Мелітополь» невідомі, які пересувалися на автомобілі BMW сріблястого кольору, намагалися відібрати сумку у жінки, погрожуючи їй предметом, схожим на пістолет.
Читайте також: Пере стрілка під Києвом: стало відомо про запобіжний захід для бандитів
Оперативники Управління карного розшуку спільно з бійцями спецпідрозділу «КОРД» помітили на вулиці Балківській вказаний в орієнтуванні автомобіль, в якому були особи, за описом схожі на нападників.
Поліцейські заблокували автомобіль службовим автомобілем, запропонувавши водієві та пасажирам вийти і пред'явити документи.
«Проте водій не підкорився законній вимозі працівників поліції і на високій швидкості почав рух автомобіля в бік поліцейських, завдяки чому з'явилася загроза їх життю та здоров'ю. В результаті протиправних дій водія двоє працівників карного розшуку отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості», - сказано в повідомленні.
Відзначається, що, відповідно до вимог ст. 46 Закону України «Про Національну поліцію», правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу.
«Зробивши кілька пострілів по колесах зазначеного автомобіля, поліцейським вдалося його зупинити і затримати водія і двох пасажирів. Ними виявилися вихідці з однієї з країн пострадянського простору віком 38, 28 і 40 років», - відзначають в поліції.
У одного із затриманих поліцейські вилучили пістолет «ПМ», сім патронів калібру 9 мм та 5 грам марихуани, в іншого затриманого - пістолет «Сталкер» з сімома патронами в магазині і 5 грамів марихуани.
«Затримані перевіряються на причетність до інших подібних злочинів. Зараз вони обґрунтовано підозрюються в скоєнні низки розбоїв і грабежів, а також стрільби біля Київського суду Одеси. Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України», - повідомляють в Нацполіції.


Як повідомляв ONLINE.UA 8 грудня журналістам вдалося дізнатися прізвища п'ятьох людей, яких затримала поліція за підозрою в причетності до "банді з Княжичів", де 4 грудня сталась перестрілка між правоохоронцями, в результаті якої загинули 5 осіб.














Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?