У США затвердили найважливіше для України рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

У США затвердили найважливіше для України рішення

У США затвердили найважливіше для України рішення
Джерело:  online.ua

Рішенням Сенату США збільшено допомогу в сфері безпеки для України до 350 мільйонів доларів в рамках бюджету США на 2017 рік.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства України в США в Facebook.


"Сенат США слідом за Палатою представників переважною більшістю голосів схвалив "Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони". Сума коштів, яку передбачається виділити для надання допомоги з безпеки Україні, в тому числі летальних видів озброєнь, в наступному бюджетному році збільшена до 350 млн доларів США із закладених в аналогічному документі на 2016 рік 300 млн доларів США", - сказано в повідомленні.


Перелік видів допомоги США Україні розширено шляхом включення в нього коштів технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги в підготовці штабних офіцерів і вищого військового командування Збройних Сил України.


Читайте також:  Трамп все зрозумів і дасть Україні летальну зброю - сенатор США


"З метою вступу в силу закон повинен бути підписаний президентом США. Вдячні Конгресу США за біпалатну і біпартійну підтримку України в боротьбі з російською агресією», - також підкреслили в посольстві.


При цьому посол України в Вашингтоні Валерій Чалий на своїй сторінці в Facebook прокоментував дане рішення: "Не дивлячись на скепсис деяких українських політиків, які ходили переважно навколо Капітолійського пагорба, результат є! Рішенням Конгресу США збільшена допомога по безпеці Україні до 350 мільйонів доларів".


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше міністр оборони Степан Полторак розповів про те, яка летальна зброя з США необхідна українській армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?