Нідерланди закривають шлях України в ЄС: з'явилися гучні вимоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Нідерланди закривають шлях України в ЄС: з'явилися гучні вимоги

Нідерланди закривають шлях України в ЄС: з'явилися гучні вимоги

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що влада країни готова відмовитися від ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в разі, якщо в документі буде прописано надання Україні оборонних гарантій і передбачено подальше членство в ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду", яка цитує Financial Times.
"Якщо ми цього не отримаємо, то на наступний же день ми внесемо до парламенту закон, в якому йтиметься про те, що ми не будемо ратифікувати Угоду про асоціацію", - сказав Рютте.
У той же час лідери ЄС у четвер зустрінуться в Брюсселі і спробують досягти консенсусу в цьому питанні.
"Ми працюємо над тим, щоб зняти всі проблемні моменти, які піднімалися на референдумі", - розповів прем'єр Нідерландів.
При цьому західні ЗМІ відзначають, що окремі країни ЄС хочуть надати Україні можливість з часом стати повноправним членом Євросоюзу. Нідерланди ж категорично проти.
Читайте також: Порошенко зробив гучну заяву щодо Нідерландів і асоціації з ЄС
За словами Рютте, законодавчий компроміс, який може розблокувати Угоду, повинен бути юридично обов'язковим.
"Якщо цього не буде, я не хочу повертатися в парламент з тим, що є зараз", - заявив він.
Примітно те, що і ліві, і праві партії в Нідерландах закликали Рютте слідувати результатам референдуму, на якому жителі країни проголосували проти Угоди про асоціацію з Україною. Водночас сам політик розуміє, що Угода Україна-ЄС дасть відсіч російській агресії, яка поширюється далеко за межі Донбасу.
"Було б легко піти за результатом референдуму. Причина, з якої я виступаю проти такого варіанту, в тому, що я абсолютно переконаний, що Європа повинна зберігати єдність проти російської зовнішньої політики", - підкреслив Рютте.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Рютте поінформував, що питання ратифікації Угоди про асоціацію України та Євросоюзу буде вирішуватися на засіданні Європейської ради 15 і 16 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?