Російський льотчик, який втопив літак, отримав українську нагороду: з'явилося фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Російський льотчик, який втопив літак, отримав українську нагороду: з'явилося фото

Російський льотчик, який втопив літак, отримав українську нагороду: з'явилося фото
Джерело:  Миротворець

В Україні заочно нагородили російського військового льотчика Ігоря Матковського, який пілотував винищувач МіГ-29, що після зльоту з борта авіаносця "Адмірал Кузнєцов" впав у Середземне море біля берегів Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на центр Миротворець.
"Колективу Центру Миротворець це рішення далося дуже важко. Але, зваживши всі «за» і «проти», ми одноголосно вирішили, що за завдані збитки військово-морського флоту країни-агресора наш колишній земляк, як виняток, все-таки гідний заохочення", - пояснили нагороду волонтери.
У поданні на нагородження вказано, що підставою для вручення нагороди стало «знищення палубного багатоцільового винищувача четвертого покоління МіГ-29К в водах Середземного моря, що не дозволило надалі використовувати його для здійснення військових злочинів, пов'язаних з масовими вбивствами мирних громадян Сирії".
Читайте також: Мережу насмішив український слід у великому військовому конфузі Путіна
У Міротворці повідомили, що медаль і нагородну книжку Центр планує передати на зберігання слідчим з СБУ для подальшого вручення їх російському льотчику.




Як повідомляв ONLINE.UA, 5 грудня ЗМІ повідомили про втрату другого винищувача з єдиного російського авіаносця "Адмірал Кузнєцов" в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?