Росія прислала Луценку відповідь щодо Януковича: опубліковані документи
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія прислала Луценку відповідь щодо Януковича: опубліковані документи

Росія прислала Луценку відповідь щодо Януковича: опубліковані документи
Джерело:  rbc.ua

Генеральна прокуратура України, яку очолює Юрій Луценко, отримала з Росії офіційний документ про те, що екс-президент Віктор Янукович отримав тимчасовий притулок в Ростовській області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".
Згідно з документом, Віктор Янукович отримав свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації. Воно було видано екс-президенту УФМС Росії по Ростовській області 26 листопада 2015 року на один рік. Пізніше термін його дії був продовжений ще на рік - до листопада 2017 року.
Як говориться в свідоцтві, Янукович перебуває на обліку в Радянському районі Ростова-на-Дону.
"Свідоцтво про надання тимчасового притулку є документом, що посвідчує особу його власника, і підтверджує законність перебування цієї особи на території Російської Федерації. Особа, яка отримала тимчасовий притулок, не може бути повернута проти її волі на територію держави своєї громадянської належності (свого колишнього звичайного місця проживання )", - йдеться в документі.
Захист екс-президента Віктора Януковича відмовився приймати підозру в зраді, оголошену генеральним прокурором Юрієм Луценком під час допиту 28 листопада.


"З огляду на наявність у Луценка статусу свідка в кримінальному провадженні (щодо розстрілів на Майдані, - ред.), він не мав права здійснювати в рамках цього виробництва, як прокурор, будь-які процесуальні дії, в тому числі повідомляти про підозру іншому свідку Януковичу", - сказано в заяві адвокатів Януковича.


Ще один аргумент захисту Януковича - порушення вимог Кримінально-процесуального кодексу до процедури письмового повідомлення про підозру. При цьому, на думку адвокатів, зачитуючи підозру, Юрій Луценко лише "створив видимість" виконання офіційних процесуальних дій.


Doki yan from Piter234903


Як повідомляв ONLINE.UA, екс-президент Віктор Янукович в п'ятницю, 25 листопада дав прес-конференцію в російському Ростові-на-Дону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?