Корупція в Україні: Захід на пальцях пояснив, чого чекає від Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Корупція в Україні: Захід на пальцях пояснив, чого чекає від Києва

Корупція в Україні: Захід на пальцях пояснив, чого чекає від Києва
Джерело:  LB.ua

Посольства США, Канади та Євросоюзу оприлюднили спільну заяву з нагоди Міжнародного дня протидії корупції, в якій відзначили прогрес України в цій сфері і озвучили свої вимоги до Києва.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Лівий берег".
Серед досягнень України дипломати назвали прийняття поправок до Конституції, що стосуються судочинства та антикорупційного законодавства, створення спеціалізованих антикорупційних органів, а також успішне впровадження системи електронного декларування майна.
У той же час у Заходу є ряд вимог до Києва на майбутній рік, зокрема перевірки декларацій, забезпечення незалежності НАБУ, САП і НАЗК.
"Настійно закликаємо до проведення незалежної і достовірної перевірки поданих електронних декларацій. Ми також розраховуємо, що влада України забезпечить незалежність і адекватне ресурсне постачання Національному антикорупційному бюро (НАБУ), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) і Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК)", - йдеться в документі.
"Надзвичайно важливо, щоб компетенція і повноваження цих спеціалізованих відомств повністю поважалися всіма державними інститутами. Висловлюємо нашу підтримку створенню Вищого антикорупційного суду і готові посприяти в міру розгортання цього процесу. Незалежний і прозорий відбір суддів матиме ключове значення", - додали дипломати.
Читайте також: Масштаб корупції в Україні показали в картинках: з'явилася інфографіка
Посольства також закликають українську владу завершити процес утворення нового Агентства з повернення активів, отриманих від корупційних та інших злочинів, щоб ця організація могла почати свою діяльність на початку 2017 року та перейти до виконання своїх завдань.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр юстиції Павло Петренко розповів, що максимум через три роки в Україні з'являться суди, в яких не буде корупції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?