30% кадрових росіян, решта - шваль всяка: розвідник про те, хто воює проти України на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

30% кадрових росіян, решта - шваль всяка: розвідник про те, хто воює проти України на Донбасі

30% кадрових росіян, решта - шваль всяка: розвідник про те, хто воює проти України на Донбасі
Джерело:  online.ua

30% тих, хто зараз воює проти України на Донбасі, - кадрові російські військові, які, серед іншого, здійснюють все командування. Водночас місцевих бойовиків росіяни не вчать кваліфікованій військовій справі через страх, що ті зрадять їх.
Про це розповів в інтерв'ю ONLINE.UA український інструктор-волонтер, який воював в АТО, екс-розвідник Олег Бондаренко (Птах).


Про місцевих бойовиків на Донбасі


Місцеві, безумовно, були і є. Це - витратний матеріал, як правило, - раз. Інформатори - два. Коректувальники - три. Це люди, які допомагають росіянам вести точний вогонь, планувати завдання, виходити до нас в тил, бо "шахтарі і трактористи", як вони себе називають, не так підготовлені, щоб діяти професійно в складі, наприклад, тієї ж диверсійно-розвідувальної групи , або в мінометному розрахунку, або в танковому екіпажі.


Вони не настільки кваліфіковані. І росіяни їх до цього не підпускають. Тому що вони прекрасно розуміють, що це - зрадники. Вони зрадили Україну, а якщо повернеться якось по-іншому, вони можуть зрадити і Росію точно так же. І почати воювати вже проти Росії. І що, виходить, РФ буде вчити фахівців висококласних своїми руками, щоб потім вони ж їх і бомбили? Ні, Росія цього не робитиме, однозначно.



Про те, скільки російських військових на Донбасі


Офіцерський склад, як правило, весь російський. Є перебіжчики, які у нас тут на місці. Це колишні, вони зараз пенсіонери, яким дали якісь посади, але по факту вони пенсіонери. Військові навіть, можливо.


Читайте також

:

М

и ловили на Донбасі офіцерів-росіян, а місцевих жителів "роззомбовували" - командувач сектора М


Керують, однозначно, росіяни. У них і вищий склад, який кількох родів операціями займається, і тактичні групи - все під російським управлінням. Кадровики у них на всій техніці. Я от не можу сказати, це строковики або контрактники, швидше за все, строковики. Але частина контрактників у них точно є.


Я боюся назвати, тому що я толком не знаю, як у них там ця система з контрактом працює. Дуже багато найманців - теж російські. Найманці - це криміналітет, як правило, це "чехи" (чеченці мається на увазі), це бандити всякі.


Що стосується кадрових. Якщо взяти все те протиборче, що стоїть перед нами, то близько 30% - це кадрові, все інше - шваль всяка.


Всі основні ударні сили, які працюють проти нас з того боку - це кадрові військові, регулярні частини армії Росії. Решта - "ополченці", як вони себе називають, - це всього лише цивільні, які є у них поліцаями, за великим рахунком, і витратним матеріалом.


Тобто, якщо треба якусь розвідку боєм провести, або якийсь масовий наліт - так, вони є. Так, там є купа всяких інших найманців, наприклад, бандитів, яких вони випустили по амністії в Росії. Там сотня з чимось тисяч зеків вийшла. Чимала частина їх перемістилася сюди...


Повний текст інтерв'ю українського розвідника Олега Бондаренка читайте на ONLINE.UA найближчими днями


Лілія Рагуцька

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?