Глибокий розкол: глава ОБСЄ зробив тривожну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Глибокий розкол: глава ОБСЄ зробив тривожну заяву

Глибокий розкол: глава ОБСЄ зробив тривожну заяву

В ОБСЄ стався розкол через конфлікт в Україні, про що свідчить відсутність консенсусу за підсумками зустрічі глав МЗС країн-членів організації 9 грудня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
"ОБСЄ розколота, і цей розкол глибокий", - заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр.
За його словами, це особливо стосується питання конфлікту в Україні, хоча і не тільки його.
Крім того, Заньєр поскаржився на те, що спостерігачі ОБСЄ не можуть нормально працювати на сході України. Він також зазначив, що мова йде про "проблеми з обома сторонами" конфлікту, але в першу чергу - про перешкоди з боку бойовиків ДНР і ЛНР.
Читайте також: В ОБСЄ розповіли сумну історію про бойовиків ЛНР і хвору жінку
Зокрема, генсек організації поскаржився, що терористи на Донбасі перешкоджають здійсненню моніторингу і збивають безпілотники ОБСЄ.
Як повідомляв ONLINE.UA, в листопаді надвох пунктах пропуску на кордоні між Україною і Росією спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі нарахували більше 30 тисяч чоловік у військовій формі, які прибули на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?