Росіяни бояться, що бойовики з Донбасу почнуть воювати з ними - розвідник
Категорія
Події
Дата публікації

Росіяни бояться, що бойовики з Донбасу почнуть воювати з ними - розвідник

Росіяни бояться, що бойовики з Донбасу почнуть воювати з ними - розвідник
Джерело:  online.ua

Російські військові на Донбасі використовують бойовиків з місцевого населення, але не навчають їх професійно воювати з побоювань, що вони зрадять окупантів так само, як до цього зрадили Україну.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів інструктор-волонтер, колишній розвідник, який служив в зоні АТО, Олег Бондаренко з позивним Птах.
Читайте також: З'явилися нові фото солдат Путіна на Донбасі
На думку Бондаренка, бойовики з числа місцевого населення є для військових РФ інформаторами, витратним матеріалом, коректувальниками.
"Це люди, які допомагають росіянам вести точний вогонь, планувати завдання, виходити до нас в тил, бо "шахтарі і трактористи", як вони себе називають, не так підготовлені, щоб діяти професійно в складі, наприклад, тієї ж диверсійно-розвідувальної групи, або в мінометному розрахунку, або в танковому екіпажі", - підкреслив він.
"Вони не настільки кваліфіковані. І росіяни їх до цього не підпускають. Тому що вони прекрасно розуміють, що це - зрадники. Вони зрадили Україну, а якщо повернеться якось по-іншому, вони можуть зрадити і Росію точно так же. І почати воювати вже проти Росії. І що, виходить, РФ буде вчити фахівців висококласних своїми руками, щоб потім вони ж їх і бомбили? Ні, Росія цього не робитиме, однозначно", - додав колишній розвідник.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: 30% кадрових росіян, решта - шваль всяка: розвідник про те, хто воює проти України на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?