На найважливіший пост при Трампі претендують друзі і вороги Путіна: названі імена
Категорія
Світ
Дата публікації

На найважливіший пост при Трампі претендують друзі і вороги Путіна: названі імена

На найважливіший пост при Трампі претендують друзі і вороги Путіна: названі імена
Джерело:  online.ua

На посаду держсекретаря США в адміністрації президента Дональда Трампа розглядають 10 кандидатів, серед яких є як ті, що підтримують політику російського лідера Володимира Путіна, так і ті, хто виступає проти неї.
Про це йдеться в статті видання Politico, переклад якої зробив ONLINE.UA.
За інформацією Politico, як майбутнього держсекретаря розглядають:

  1. екс-посла в ООН Джона Болтона;

  2. голову Комітету Сенату з міжнародних відносин Боба Коркера;

  3. екс-мера Нью-Йорка Руді Джуліані;

  4. екс-посла в Китаї Джона Хантсмена;

  5. сенатора Джо Манчіна;

  6. відставного генерала армії Девіда Петреуса;

  7. конгресмена від республіканців з Каліфорнії Дану Рорабакер;

  8. екс-губернатора штату Массачусетс Мітта Ромні;

  9. відставного адмірала ВМС Джеймса Ставрідіса;

  10. виконавчого директора корпорації Exxon Mobil Corp Рекса Тіллерсона.


У той же час думки кандидатів на різні теми можуть сильно варіюватися. "Так у Тіллерсона тривалі і, судячи з усього, дружні відносини з Путіним, які тягнуться ще з 1990-их років, коли він допоміг запустити російське відділення компанії Exxon. У 2013 році Путін нагородив його Орденом Дружби, про що написано в біографії Тіллерсона в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень, де він є членом правління.
Рорабакер вважається найбільшим союзником Путіна в Конгресі, і його офіс наполіг на тому, щоб враховувалася перспектива Росії в області прав людини", - пише видання.
Читайте також: Пу тін обдурить: людині Трампа на пальцях пояснили задуми Кремля
"Джуліані робив як захоплені, так і тривожні коментарі про Путіна. Він високо оцінив здатність Путіна швидко реалізовувати прийняті ним рішення, але останнім часом зневажливо ставиться до військової могутності Росії. І він сказав, що хоча "Путін - вбивця", Трамп все ще може укласти з ним угоду", - йдеться в повідомленні.
"Ромні і більш ніж будь-коли войовничо налаштований Болтон висловили сильне презирство щодо Росії. У 2012 році, коли Ромні був кандидатом в президенти від Республіканської партії, він назвав РФ "без сумніву, нашим геополітичним ворогом номер один" і розкритикував її як "найгіршу в світі силу". Ще в 2013 році, перед тим, як Росія вторглася в Україну, Болтон критикував президента Барака Обаму за делікатне ставлення до Путіна і сказав, що прийшов час, щоб США "додали йому неприємностей", - йдеться у тексті статті.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: Названы имена друзей и лютых врагов Путина в окружении Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?