Путіну війни не минути: названі кілька варіантів
Категорія
Світ
Дата публікації

Путіну війни не минути: названі кілька варіантів

Путіну війни не минути: названі кілька варіантів
Джерело:  online.ua

Росія під керівництвом Володимира Путіна вже не зможе уникнути війни, проте поки не ясно, чи буде вона "гарячою" або економічною.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR, відомий журналіст, який переїхав в Україну з Росії Айдер Муждабаєв.
"Війни не минути, питання тільки у формі війни: економічна війна, в якій Росія зазнає поразки, чи гаряча, чи це буде локальна, де Росія понесе втрати, які не залишать влади всередині країни легітимності, як це було з Афганістаном", — вважає він.
Журналіст підкреслив, що "це як частину розпаду СРСР, це можуть бути якісь елементи розпаду, якась ланцюг подій може бути, що просто десакрализует Путіна в очах у росіян".


Читайте також: Путін потрапив у пастку, де безкоштовний сир вже з'їли - російський політолог Орєшкін

"В один прекрасний момент у 1991 році вийшла купка людей в Росії, і ніхто не став захищати цю владу. Це може бути і так, може бути і гірший варіант, може бути все, аж до ядерної війни — нічого виключати не можна", - припустив він.


Муждабаєв визнав також, що "російська влада дуже сильна, шовіністично налаштована і, насправді, багато людей у російської влади, включаючи, зрозуміло, президента Росії, вважають, що на них лежить якась місія, що вони дійсно повинні світ під Росію підлаштувати".


"Поки у них виходить, але це така ілюзія, яка також охоплювала Гітлера і Муссоліні. Виявилося, що це ейфорія. У Сталіна був заголовок "Запаморочення від успіхів". Я думаю, це їх і погубить, тому що вони будуть робити все більше дурниць. Взагалі, світ розгублений, звичайно, світ не очікував побачити ось такий шовіністичний імперський новий рейх, який хоче нових чужих територій, впливу і так далі", - резюмував журналіст.



Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Путіна є ілюзія, котра його погубить, а Росії не оминути війни - Айдер Муждабаєв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?