Як Янукович просив Путіна ввести війська в Україну: з'явився гучний документ
Категорія
Події
Дата публікації

Як Янукович просив Путіна ввести війська в Україну: з'явився гучний документ

Як Янукович просив Путіна ввести війська в Україну: з'явився гучний документ
Джерело:  censor.net.ua

В мережі опублікована копія листа побіжного екс-президента України Віктора Януковича, в якому він просив президента РФ Володимира Путіна ввести війська в Україну.
Про це передає ONLINE.UA з посиланням на  Цензор.нет, котрий посилається на власні джерела у правоохоронних органах.

За даними журналістів, саме цей документ на засіданні Ради безпеки ООН 3 березня 2014 року продемонстрував представник Росії Віталій Чуркін.
"Як законно обраний Президент України заявляю: події на Майдані, незаконне захоплення влади в Києві, призвели до того, що Україна опинилася на порозі громадянської війни", - йдеться в документі.


Читайте також: Луценко показав докази зради Януковича: з'явилося фото

Також у листі Янукович стверджував, що в Україні "панують хаос і анархія, життя, безпеку та права людей, особливо на південному сході і в Криму, - під загрозою, під впливом західних країн здійснюється відкритий терор і насильство, люди переслідуються за політичними та мовними ознаками".


"У зв'язку з цим звертаюся до Президента Росії Ст. Ст. Путіну з проханням використовувати Збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України", - наголошується в документі, на якому стоїть підпис Януковича.


Справжність цього листа була попередньо завірена Віталієм Чуркіним, що його продемонстрував.


І лист Януковича, і лист Чуркіна знаходяться в матеріалах справи стосовно Віктора Януковича про державну зраду з листопада 2016-го, - стверджує джерело.


При цьому і сам Віктор Янукович підтвердив автентичність свого листа на прес-конференції в Ростові в листопаді 2016 року.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  у Верховній Раді показали таємний хід, котрий допоміг втекти оточенню Віктора Януковича.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?