Путін розповів Меркель і Олланд про "імпульс" по Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Путін розповів Меркель і Олланд про "імпульс" по Донбасу

Путін розповів Меркель і Олланд про "імпульс" по Донбасу
Джерело:  Кремль

Президент Росії Володимир Путін в ході телефонних переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом домовився про надання "додаткового імпульсу" в переговори з Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.
"Домовлено надати додатковий імпульс діяльності в рамках "нормандської четвірки". У зв'язку з цим на найближчий час заплановано проведення низки спільних заходів на різних рівнях", — йдеться в повідомленні.
При цьому сторони обговорили хід реалізації Мінських домовленостей, і висловили "невдоволеність загальною ситуацією в контексті врегулювання кризи" на Донбасі.


Читайте також: Путін здобув велику перемогу, але не виграв: важлива стаття з США про війну з Росією

"Констатовано, зокрема, загострення обстановки вздовж лінії зіткнення на Донбасі, а також недостатня результативність роботи в Контактній групі", — додали в Кремлі.


Лідери трьох країн заявили про важливість нарощування спільних зусиль по зниженню напруженості на Донбасі, а також по забезпеченню виконання положень "Мінська-2", включаючи швидкий обмін утримуваних осіб на основі принципу "всіх на всіх".


Як відомо, переговори в "нормандському форматі" передбачають  участь України, Німеччини, Франції та Росії. Минулого разу лідери чотирьох країн зустрічались в Берліні 19 жовтня 2016 року.


Нагадаємо,  за результатами тієї зустрічі не було підписано жодного документу, але Меркель, Олланд, Путін і Порошенко домовились про створення "дорожньої карти" реалізації Мінських домовленостей по Донбасу.


Пізніше в російських ЗМІ поширювалась інформація про те, що президент України в ході зустрічі був непевний і розгублений, однак  джерело в українській делегації пояснило, що Порошенко не був розгубленим на зустрічі, та іноді "виходив з себе" і не церемонився у розмові з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?