У Луценка прокоментували скандал з бійцем АТО і Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка прокоментували скандал з бійцем АТО і Росією

У Луценка прокоментували скандал з бійцем АТО і Росією
Джерело:  ГПУ

У Генеральній прокуратурі України заявили, що перевіряють інформацію про участь  громадянина Грузії Гії Церцвадзе, заарештованого за запитом Росії, в АТО на Донбасі в складі добровольчих сил.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГПУ.
Церцвадзе був оголошений в розшук Російською Федерацією за звинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, скоєних у 2003 році на території Сочі.
"В ході судового засідання адвокат затриманого в усній формі повідомила, що її підзахисний воював на сході України на боці українських добровольчих сил, а звинувачення російської сторони до нього сфабриковані і носять політичний характер. Незважаючи на це, прокуратурою ініційовано перевірку правдивості інформації про його участь в АТО, яка зараз проходить в тісній взаємодії зі стороною захисту", - йдеться в повідомленні.
Читайте також:  Янукович видав нову порцію "одкровень" про розстріл Майдану
У ГПУ зазначили, що в разі підтвердження інформації про участь громадянина Грузії в АТО в складі добровольчих сил, Росії буде відмовлено в його видачі.
"Зауважимо, що існує усталена практика невидачі іншій країні громадян, якщо це може загрожувати їх життю та здоров'ю", - додали в прокуратурі.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Інтерпол відмовився оголошувати в міжнародний розшук начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженко, як того вимагала Росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?