Українським поліцейським доведеться бути стриманими: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Українським поліцейським доведеться бути стриманими: з'явилися подробиці

Верховна Рада України
Українським поліцейським доведеться бути стриманими: з'явилися подробиці

Міністерство внутрішніх справ затвердило правила поведінки поліцейських, заборонивши правоохоронцям іронізувати в спілкуванні з громадянами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Правила етичної поведінки поліцейських", затверджених МВС 9 листопада 2016 року і опублікованих на сайті Верховної ради 19 січня.
Правила поширюються на всіх поліцейських, які проходять службу в Національній поліції. Відзначається, що дотримання вимог цих правил є обов'язком для кожного поліцейського незалежно від займаної посади, спеціального звання і місцезнаходження.
Мета правил - "врегулювання поведінки поліцейських з дотриманням етичних норм, формування у поліцейських почуття відповідальності перед суспільством і законом за свої дії і бездіяльність, а також сприяння посиленню авторитету і довіри громадян до поліції".
Читайте також: В Україні розгорається новий скандал з п'яним поліцейським чином
Крім того, в розділі "Взаємодія поліції з громадськістю та іншими державними органами" говориться, що "за будь-яких обставин і щодо будь-якої людини як в робочий, так і в неробочий час поліцейський зобов'язаний дотримуватися норм професійної етики. При зверненні до людини поліцейському заборонено бути зневажливим, погрожувати, іронізувати, використовувати ненормативну лексику".
У наказі також наводяться основні вимоги до поведінки поліцейського і вимоги поводження правоохоронців із затриманою особою.


Як повідомляв ONLINE.UA, за результатами розслідування перестрілки поліцейських в селі Княжичі, під Києвом, де загинули п'ятеро співробітників МВС, були звільнені семеро офіцерів Національної поліції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?