Порошенко назвав ще один напрямок можливої атаки Путіна: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко назвав ще один напрямок можливої атаки Путіна: з'явилося відео

Порошенко назвав ще один напрямок можливої атаки Путіна: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко вважає, що Росія може використовувати військовий контингент в Придністров'ї для атаки на Україну.
Про це глава держави заявив в ході оперативного збору керівного складу Генштабу Збройних сил України в Києві 22 лютого, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.

Читайте також: Порошенко розповів про обіцянки Лукашенка щодо Росії: опубліковано відео
"Загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не поділася. І ця загроза не тільки сочиться через неконтрольовані нами ділянки на Донбасі - вона нависає по всій лінії кордону з Росією, і навіть більше", - підкреслив Порошенко.
За його словами, Росія розгорнула підрозділи чисельністю до 50 тис. осіб поруч з українським кордоном. "Близько 470 танків, понад 1 тис 700 бойових броньованих машин, близько 390 артилерійських систем і 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових кораблі", - пояснив президент.
"Росіяни створюють нові, розширюють і модернізують наявні бази, інші об'єкти військової інфраструктури. І ніякої гарантії, що це в один день не підійме на нас!" - зазначив Порошенко.
"Російський військовий контингент на південному заході - в придністровському районі Молдови, неконтрольованому Кишиневом, теж може бути використаний в будь-який момент для атаки на нашу територію і загрожує нашим кордонам", - додав політик.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко запропонував посилити антиросійські санкції у відповідь на підписання президентом РФ Володимиром Путіним указу про визнання в Росії "документів", виданих на окупованому Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?