В Європі побудували найвищу дерев'яну будівлю в світі: з'явилося яскраве відео
Категорія
Цікаве
Дата публікації

В Європі побудували найвищу дерев'яну будівлю в світі: з'явилося яскраве відео

В Європі побудували найвищу дерев'яну будівлю в світі: з'явилося яскраве відео
Джерело:  online.ua

У норвезькому Бергені побудували найвищий будинок з дерева у світі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео Currenttime.tv.
Повідомляється, що висота будівлі, а це 14-поверховий житловий будинок, що складає 52,8 метра.
Читайте також: Вчені назвали одну річ, без якої в України немає майбутнього
Будинок отримав назву "Дерево". Повідомляється, що крім екологічної складової, будівля має ще кілька переваг, наприклад матеріал оброблений спеціальною антипожежною просоченням.
"Зрозуміло, що дерево ніколи повністю не замінить матеріали, які використовуються в сучасному будівництві. Наприклад, бетон. Але тим не менш, така будівля допоможе зробити внесок у зменшення викиду вуглекислого газу в атмосферу, за що так борються в Норвегії", - розповів головний менеджер проекту Уле-Герман Клеппе.
Також примітно і те, що бетон був використаний в будівництві - на даху будівлі, щоб збалансувати технічні властивості, а також додати маси конструкції.


Як повідомляв ONLINE.UA, вчені аерокосмічного агентства США NASA змоделювали поверхню планет екзопланетної системи, схожих на Землю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?