Відомий російський режисер видав сміливу промову на адресу Кремля: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий російський режисер видав сміливу промову на адресу Кремля: з'явилося відео

Відомий російський режисер видав сміливу промову на адресу Кремля: з'явилося відео
Джерело:  РБК

Відомий російський режисер Олександр Сокуров, виступаючи після отримання кінопремії "Ніка", виступив на підтримку українського режисера Олега Сенцова і затриманих у Москві учасників акції проти корупції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
На початку свого виступу Сокуров заявив, що чекає від президента РФ Володимира Путіна вирішення питання, який вони обговорювали, про долю українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії до 20 років ув'язнення.
Також він виступив у підтримку людей, затриманих на акції в Москві.
Читайте також: Не вірте протестам у Росії: в мережі підмітили два сумних моменти
"Держава робить помилку, поводячись так фамільярно з молодими людьми, зі школярами та студентами. Не можна починати громадянську війну серед школярів і студентів. Треба почути їх", - заявив Сокуров.
Режисер також підкреслив: "Ніхто з наших політиків не хоче їх почути, ніхто з ними не розмовляє. Вони бояться це робити. Чому? Це неможливо. Більше терпіти це неможливо".
"Ми багато разів, багато років говорили: "А де ж ви? Де ви, студенти? Де ви, школярі? Ви помічаєте, що ви всередині країни, ви помічаєте, що в цій країні відбувається?" Було мовчання, їх не було. Ось, вони з'явилися", — констатував він.


Крім того, Сокуров закликав "робити все, щоб гуманітарний розвиток нашого суспільства, наших молодих людей, що відбувалося, тому що все, що пов'язано з підміною просвіти, освіти якимись релігійними догматами, все, що пов'язано з введенням в цивільне і політичний простір релігійних інституцій веде до розвалу країни".
Відзначимо, що мова Олександра Сокурова, який отримав почесну нагороду "За честь і гідність імені Ельдара Рязанова", неодноразово переривався криками "Браво!", а після виступу зал влаштував йому справжню овацію.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше в соцмережах обурились нагородженням поліцейського, котрий отримав поранення під час протестів в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?