WADA рішуче зажадала заборонити Росії брати участь на Олімпіаді-2018
Категорія
Спорт
Дата публікації

WADA рішуче зажадала заборонити Росії брати участь на Олімпіаді-2018

WADA рішуче зажадала заборонити Росії брати участь на Олімпіаді-2018
Джерело:  online.ua

Глава Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді звернувся у Міжнародний олімпійський комітет (МОК) з вимогою заборонити Росії брати участь у Зимових Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані.
Як повідомляє ONLINE.UA, про це Ріді заявив у ході конференції SportsPro, що відбулася в Лондоні.
Читайте: Україна офіційно приєдналася до вимоги ізолювати Росію від спорту
Ріді підкреслив, що питання з недопуском Росії до участі в Олімпіаді-2018 потрібно вирішити в максимально короткі терміни.
Також глава WADA повідомив, що Росія має намір боротися за скасування заборони на виступ російських спортсменів на чемпіонаті світу з легкої атлетики, який пройде у серпні 2017 року в Лондоні.
Читайте: Допінг є: Путін визнав, що російські спортсмени не чисті
Відзначимо, що МОК створив дві комісії для розслідування по Росії.
Дисциплінарна комісія на чолі з членом МОК Денисом Освальдом займається перевіркою проб російських спортсменів з Олімпіади-2014 в Сочі.
Дисциплінарна комісія на чолі з екс-президентом Швейцарії Самуелем Шмідом перевіряє достовірність інформації про державне втручання в російську антидопінгову систему.
Читайте: Займаються сексом: Мутко оригінально пояснив чоловічу ДНК у пробах російських спортсменок
Нагадаємо, Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) тимчасово відсторонила Всеросійську федерацію легкої атлетики (ВФЛА) і російських легкоатлетів від міжнародних стартів після звинувачень Росії в численних порушеннях антидопінгових правил з боку комісії WADA.
У той же час,  російські спортсмени можуть брати участь в змаганнях під нейтральним прапором.
Як раніше повідомляв ONLINE.UA,  у другій частині доповіді представника WADA Річарда Макларена розкриті шокуючі дані по російським спортсменам, які вживали допінг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?