СБУ вимагає скасувати рішення про перейменування вулиць в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ вимагає скасувати рішення про перейменування вулиць в Одесі

СБУ вимагає скасувати рішення про перейменування вулиць в Одесі

Начальник Управління Служби безпеки України в Одеській області Сергій Батраков звернувся до міського голови Одеси з вимогою скасувати рішення Одеської міськради щодо змін назв вулиць і провулків.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр відомства.

"Вимагаю невідкладного скасування зазначеного рішення через те, що воно порушує закон України N2558 від 25.05.2015 р ("Про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів, заборону їх пропаганди і символіки")", - заявив Батраков.

Читайте також: Росія готує на травневі свята провокації в Одесі — розвідка

Крім того, він повідомив, що через рішення міськради прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Батраков попередив, що рішення депутатів міськради може призвести до загострення соціально-політичної ситуації, а це "можуть використати для актів екстремізму або тероризму".

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 квітня Одеська міськрада ухвалила рішення щодо скасування перейменування назв вулиць у рамках декомунізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?