Незвичайна знахідка: в окупованому Криму виявили склеп часів Македонського
Категорія
Події
Дата публікації

Незвичайна знахідка: в окупованому Криму виявили склеп часів Македонського

Незвичайна знахідка: в окупованому Криму виявили склеп часів Македонського
Джерело:  Крим.Реалії

В інституті археології російської академії наук повідомили, що в окупованому Криму поруч з трасою, яка веде до недобудованого Керченського мосту виявили склеп, побудований в часи царя Олександра Македонського.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".

"Склеп не такий вже великий – лише 10 метрів в довжину, і швидше за все тут був похований знатний чоловік. У давнину склеп був перекритий курганним насипом, у якої, в свою чергу, були впущені ще шість поховань різних епох", – розповіла керівник розкопок, науковий співробітник відділу скіфо-сарматської археології ІА РАН Ірина Рукавишникова.

Читайте також: Українські військові проведуть навчання на кордоні з Кримом

Повідомляється, що російські вчені збираються перевезти склеп в Керченський музей–заповідник.

"Оскільки курган виявився на трасі під'їзних шляхів Кримського мосту, було прийнято рішення перенести склеп в інше місце. В даний час вчені закінчили ретельне обстеження і вимірювання склепу. Потім споруду, споруджену з вапнякових плит, акуратно розберуть і знову зберуть на новому місці - на території Керченського музею-заповідника", – пише видання.

Раніше повідомлялося, що в Керчі проводять археологічні розкопки на території, на якій заплановано будівництво траси "Таврида". Археологи розкопали територію біля туберкульозного диспансеру, що знаходиться на шляху до будівельної майданчику Керченського мосту. При проведенні робіт археологи зняли шар землі, під якою виявилася давня кладка. Зазначалося, що роботи ведуться на місці, де збереглися залишки городища епохи бронзового століття.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські історики в ході візиту до окупованого Росією Криму заявили про готовність у 2017 році почати розкопки на місцях Кримської війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?