$1,5 млрд Януковича: Луценко розповів "красиву" схему походження
Категорія
Події
Дата публікації

$1,5 млрд Януковича: Луценко розповів "красиву" схему походження

$1,5 млрд Януковича: Луценко розповів "красиву" схему походження
Джерело:  Еспресо

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про походження 1,5 мільярда доларів США екс-президента-втікача та його оточення, які було конфісковано згідно із рішенням суду 28 квітня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.tv.

Читайте також: Янукович відхрестився від $1,5 млрд конфіскованих коштів

"До 100 фінустанов за часів Януковича скуповували державні папери. Кошти, вкрадені в різний спосіб на території України, тодішньою владою через близько 500 великих і малих компаній виводилися з України через низку офшорних юрисдикцій і потрапляли до так званої "всесвітньої мийки", - розповів Луценко.
За словами генпрокурора, "відстежити їхнє походження 3 роки намагалися ГПУ, служби фінмоніторингу, колеги за кордоном".

Врешті решт гроші "випливали" або на Кіпрі, або, в більшості випадків, на території Латвії, звідки заходили до України, де тільки вповноважені членами злочинної організації фірми безальтернативно купували спеціально випущені державні облігації під 8% річних у валюті.
"Дивуюся, чому колумбійська мафія не використала таку красиву можливість відмивання грошей: купуєш українські цінні папери за вкрадені кошти, маєш 8% річних у валюті, а потім ще чисті гроші на виході. Янукович не допускав нікого до цього, тільки членів його злочинної організації", - додав генпрокурор.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко пояснював, що конфісковані кошти будуть направлені на зміцнення оборонної спроможності України і соцпідтримку громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?