У Конгресі США прийняли важливе рішення щодо санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США прийняли важливе рішення щодо санкцій проти Росії

У Конгресі США прийняли важливе рішення щодо санкцій проти Росії
Джерело:  Reuters

У вівторок, 25 липня, Палата представників Конгресу США затвердила введення нових санкцій проти Росії, КНДР і Ірану.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: «Таємна вечеря» на полях G20: Трамп розповів, як зблизився з Путіним

Законопроект, зокрема, ускладнює процедуру зняття і розширює антиросійські санкції. Так, документ пропонує заборонити президенту США міняти державну політику щодо Росії, а також знімати санкції без схвалення Конгресу, а також обмежує російсько-американське співробітництво в енергетичному секторі (зокрема, в сфері будівництва «Північного потоку-2»).

З 435 членів Палати представників з правом голосу віддали свої голоси «за» 419 конгресменів, в той час як «проти» проголосувало лише троє.

Читайте також: Постачання зброї США в Україну: у Путіна пригрозили посиленням напруженості на Донбасі

Тепер законопроект повинен пройти голосування в Сенаті і піти на підписання до діючого американського президента Дональда Трампа.

Незважаючи на те, що його представники заявляють, що він ще не визначився, підписати закон чи накласти на нього вето, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс раніше стверджувала, що Адміністрація Трампа підтримує його.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Євросоюзі запропонували не вводити на території ЄС в дію антиросійські санкції США з огляду на непередбачуваність їх наслідків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?