У визначенні позиції Києва в рейтингу The Economist помітили «російський слід», - експерт
Категорія
Україна
Дата публікації

У визначенні позиції Києва в рейтингу The Economist помітили «російський слід», - експерт

У визначенні позиції Києва в рейтингу The Economist помітили «російський слід», - експерт

Позиція Києва, опублікована в рейтингу журналу The Economist не викликає довіри, оскільки, судячи з усього, на її визначення вплинула Росія. Про це пише "Українська правда", посилаючись на блогера Олександра Волкова, повідомляє ONLINE.UA.

Зокрема, Волков вивчив матеріали The Economist про Київ, і виявив, що в них присутні одночасно кілька ознак російського впливу при оцінюванні української столиці в рейтингу.

Блогер зазначив, що зниження показників Києва в рейтингу було пояснено, перш за все, безладом, економічною нестабільністю і «тривалою громадянською війною на Донбасі». «Чому ви описуєте тривалу російську агресію проти України на Донбасі як «громадянську війну» - точно так, як це робить московська пропаганда? На мою думку, тут ви глибоко відрізняєтеся від The Economist, який вживає інше поняття», - написав він.

Волков також звернувся до організаторів дослідження з проханням пояснити, чому в матеріалах використовувалася транслітерація Donbass за російським зразком, а не Donbas - за українськими правилами. На думку блогера, саме вживання російських кліше підтверджує той факт, що над оцінкою Києва працював консультант з Росії, тому сама позиція Києва в цьому рейтингу не викликає довіри.

Нагадаємо, що вчора Джудіт Гоф, посол Великобританії заявила, що не може погодитися з низькою позицією Києва в рейтингу комфортних для життя міст, складеному журналом The Economist. «Складно погодитися з рейтингом. Так, є питання, але завдяки реформам і рішучості я бачу, що місто рухається вгору, а не вниз», - зазначила вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?