Ситуація на Донбасі: ЗМІ назвали можливу дату обміну полоненими
Категорія
Політика
Дата публікації

Ситуація на Донбасі: ЗМІ назвали можливу дату обміну полоненими

Ситуація на Донбасі: ЗМІ назвали можливу дату обміну полоненими
Джерело:  Звістки

Питання обміну полоненими між Україною і бойовиками "ЛДНР" має бути вирішено до 25 грудня 2017 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські "Известия", що цитують джерела в мінській контактній групі.

Читайте також: "Нормандські" переговори по Донбасу: перші подробиці

Відзначається, що готується обмін 306 полонених бойовиків на 74 українців, - остаточні списки будуть затверджені 20 грудня. При цьому джерела підкреслюють, що процес обміну "зрушився з мертвої точки" після дзвінка ватажкам бойовиків президента РФ Володимира Путіна.

У той же час, залишається неясним питання щодо близько 30 полонених України, які не хочуть повертатися на окуповані території, - щоб підтвердити це, до них будуть спрямовані незалежні експерти.

Джерела заявляють, що обмін не буде проходити по формулі "всіх на всіх", але буде масштабним. "Є всі підстави вважати, що в грудні люди повернуться додому", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше для обговорення обміну полоненими провели зустріч глав МЗС України і Росії Павла Клімкіна та Сергія Лаврова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?