У мережі бурхливо коментують протести у Вірменії
Категорія
Політика
Дата публікації

У мережі бурхливо коментують протести у Вірменії

У мережі бурхливо коментують протести у Вірменії
Джерело:  online.ua

Експерти та користувачі мережі бурхливо обговорюють та коментують потужні протести, які охопили Вірменію, передає ONLINE.UA

Політолог Олеся Яхно (Olesya Yakhno-Belkovskaya) написала на своїй сторінці у Facebook: "Ситуація в Вірменії ще раз наочно продемонструвала, що знайомого пострадянського світу/реалій - немає".

Журналіст Айдер Муждабаєв поділився спогадами: "Всього один раз я був у Вірменії, точніше тільки в Єревані, і все. Але спогади про людей - найтепліші. Та й раніше, в РФ, і вже тут, в Україні, зустрічав чимало вірмен, дуже відкритих, теплих людей. Бажаю їм усім знайти вільну Батьківщину, шлях до якої не буде простим. Росія буде намагатися взяти реванш за своїх маріонеток. Так що це тільки початок, і далі буде непросто. Але великий крок до вільного майбутнього зроблений. Не можу мудрувати, нічого радити - у вірменській політиці не розбираюся зовсім. Але у всьому хорошому підтримую і сподіваюся колись приїхати в цю країну, вільну від ганебної агресивної імперії. Терпіння вам, вірмени, завзятості, духу і сил. Російські вам не брати, біжіть від їх обіймів, хто б вони не були. Нічого хорошого від їх "братства" для вас ніколи не було і не буде."

Ігор Семиволос, директор Центру близькосхідних досліджень також прокоментував ситуацію: "Приємна несподіванка в Єревані. Але фінал відкритий. І що робити з карабахцями?"

У коментарях до його посту користувачі поділилися різними думками:
Lyudmila Sokoll зазначила, що це схоже на гру кремля: "Дивно що вони не втручались в ситуацію. Можуть поставити нового прем'єра ще більше любителя руського миру."

Momryk Anatoliy зазначив: "Загалом я був готовий до цього бо звернув увагу на читку реакцію католикосу ще два дні тому і появу військових. Це дві сили на яких тримається їх ідентичність і незалежність. ТОбто: ніщо не має зруйнувати внутрішню єдність нації і якщо є загроза слід жертвувати окремою особистиістю. Достойна поваги корпоративна солідарність."

Також користувачі Facebook активно коментували найбільший протест у Вірменії за 25 років.
Золотевіч Олексій написав: "Луб'янка поки вичікує, але "отвєтка "звідти - буде ...", а Oleg Yakko додав "Хто там наступний за алфавітом!? БІЛОРУСЬ?!!".

Як вже писав ONLINE.UA,  лідер протестуючих в Єревані, глава опозиційної партії Вірменії Нікол Пашинян оголосив про початок "оксамитової революції".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?