12 країн домовились передати Україні близько 100 Leopard 2 — ABC News
Категорія
Світ
Дата публікації

12 країн домовились передати Україні близько 100 Leopard 2 — ABC News

12 країн домовились передати Україні близько 100 Leopard 2 — ABC News
Джерело:  online.ua

На восьмій зустрічі на авіабазі Рамштайн у Німеччині 19 січня, 12 країн погодилися надати Україні близько 100 танків Leopard 2, якщо уряд Німеччини дасть на це дозвіл.

Джерело: ABC News

Які країни готові передати Україні Leopard 2

Анонімний високопоставлений український чиновник сказав ABC News, що на зустрічі на базі США Рамштайн у Німеччині, 12 країн погодилися поставити Україні близько 100 танків Leopard 2, якщо уряд Німеччини дасть на це згоду.

Серед них Польща та Фінляндія, які вже публічно заявили, що готові надати Україні певну кількість своїх танків Leopard 2.

Також передати танки готові Іспанія, Нідерланди та Данія. Однак, щоб продовжити розгляд цього питання, потрібна згода Німеччини.

Високопоставлений український чиновник, який говорив з ABC News на умовах анонімності, сказав, що танки Leopard німецького виробництва терміново потрібні Україні, оскільки її запаси боєприпасів для танків радянської епохи "закінчуються".

Україна не в змозі виробляти нові боєприпаси для цих танків радянської епохи, тому це змусило нас знайти альтернативний шлях, - сказав він.

Також чиновник додав, що у цій справі допомогло оголошення Великою Британією передачі Україні 14 своїх танків Challenger 2.

Це стало реалістичним після рішення у Великій Британії. Міністр (оборони Великої Британії) Воллес пробив цю стіну, - сказав український посадовець.

Українське джерело повідомило, що на Рамштайні розуміли те, що він відбувся лише на другий робочий день для новопризначеного міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса.

Не час чинити тиск на новопризначеного міністра оборони. Ми повністю розуміємо (необхідність), щоб він обговорював це далі, - сказало джерело.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?