18 компаній неочікувано припинили участь у будівництві Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

18 компаній неочікувано припинили участь у будівництві Північного потоку-2

18 компаній неочікувано припинили участь у будівництві Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Державний департамент США офіційно повідомив про те, що принаймні 18 європейських компаній вирішили покинути скандальний російський проєкт "Північний потік-2" або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій з боку комнади президента Штатів Джо Байдена. Про це йдеться у звіті Держдепу для Конгресу, передає ONLINE.UA з посиланням на англомовну службу  Deutsche Welle.

"Це показує, що законодавчі цілі і наші дії увінчалися успіхом. Ми продовжуємо відстежувати компанії, залучені у дії, які потенційно підлягають санкціям", - наголосив офіційний представник американського дипломатичного відомства Нед Прайс.

Як уже згадувалося раніше, 19 лютого Держдеп США представив Конгресузвіт про російський газогін, який раніше ще не публікували. Офіційний Вашингтон пригрозив санкціями кільком компаніям, що беруть участь в будівництві і сертифікації трубопроводу протяжністю близько 1200 кілометрів. Проте, станом на 23 лютого, Білий дім запровадив обмеженнятільки щодо російської компанії "КВТ-Рус", якій належить російське трубоукладальне судно "Фортуна".

Нед Прайс публічно попередив міжнародну спільноту, що партнери Штатів "не повинні дивуватися", якщо команда Джо Байдена буде використовувати ще потужніші та жорсткіші інструменти.

"Більшість компаній, які припиняють свою участь у проєкті, є страховими компаніями, що здебільшого базуються у Великій Британії. Серед них - постачальник промислових послуг Bilfinger з Мангайма і мюнхенська страхова компанія Munich Re Syndicate Limited. За даними Держдепартаменту США, швейцарська Zurich Insurance Group і паризька Axa Group також припинили свою участь в проєкті", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що скандальний газогін закінчили на понад 90%. Згідно з даними української розвідки, Володимир Путін планує закінчити його ужев червні 2021 року, попри те, що "Газпром" уже публічно визнав, що цього може й ніколи не статися через нові санкції США та інші ризики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна відреагували на нові санкції Євросоюзу у справі Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?